perjantai 31. lokakuuta 2008

Papu-porkkanapihvit

Lämmitettiin leivinuunia, joten paistoin pihvit siellä, vaikka ohjeessa kehotettiin paistamaan pannulla. Lisäsin vähän öljyä taikinaan, tosin aika visusti, joten jäivät vähän kuiviksi. Hyviä olivat kuitenkin, kun laittoi jotain mehevöittäjää. Minä laitoin minttu-korianterichutneyta ja äiti valkosipulikastiketta ja puolukkaa. Isi sanoi "Maistuu kummalle" ja söi pelkkiä pottuja..

Kuva on nyt kyllä sieltä itsestään, mutta meikäläisen taidoilla ei näistä pihveistä kovin kaunista kuvaa saanut. Ei sillä, että ne olisi olleet kovin rumia, kameralla vain on taipumusta vääristellä asioita... :D


Papu-porkkanapihvit (muunneltu Makun resepti)

1 punasipuli

3 dl keitettyjä ruskeita papuja

2 dl porkkanaraastetta

1 dl kaurahiutaleita

3/4 dl grahamjauhoja

½ dl auringonkukansiemeniä

1-2 rkl öljyä (kannattaa laittaa vähän enemmän)

1-2 rkl kaurakermaa

1 tl basilikaa

½ tl anista

½ tl suolaa

1/4 tl mustapippuria

Pehmennä hienonnettu punasipuli mikrossa. Jauha pavut monitoimikoneessa. Sekoita kaikki aineet massaksi ja muotoile kostutetuin käsin pihveiksi(12 pienehköä).

Söimme näitä keitettyjen perunoiden, hapankaalisalaatin(hapankaali, etikkapunajuuri ja omena raasteena) ja "kostukkeiden" kanssa.

Ei kommentteja: