Kolmen kaalen gratiini
1 parsakaali
½ kukkakaali
200 g ruusukaalta
1 rs tuoreita herkkusieniä
Forest Blend -mausteseosta
1 prk GoGreen-ruokaa
noin 1 dl parmesaaniraastetta
½ tl suolaa
mustapippuria, oreganoa, persiljaa
Höyrytä kaalet napakoiksi ja käytä puolitetut herkkusienet pannulla. Mausta kevyesti Forest Blendillä. Sekoita GoGreen, parmesaani ja mausteet ja kaada seos vuokaan aseteltujen kaaleten sekä sienten päälle. Gratinoin uunissa reilu puoli tuntia noin 225 asteessa. Meillä gratinointi tapahtui juuri vedetyssä pirtin pesässä.
Ihanaa kaalen hikistä makua. En suosittele, jos ei esim. ruusukaalen makuun ole tottunut, mutta meikäläiselle, jolle varmaan hikisukatkin olisivat suurta herkkua, upposi kuin kankkulan kaivoon. Gratiinin seurana syötiin GoGreenin papu-mixiä(borlottipapu, suuri valkoinen papu ja kikherne) sekä eilen kaalella tuunattuja marinoituja papuja. Kuten tavallista, tämäkin marinoitu kaalisalaatti oli sehr gut, ehkä vielä tavallistakin parempaa.
Eilen kävästiin sisareni Pilvin kanssa kirpparilla ja mukaani tarttui tällaisia astioita. Kustannuksia kertyi 8 euroa.
Alla Arabian leipälautasia, päällä kiinalaiset kahvikupit(oli vain niin nätit) ja taustalla näkyy ihanaakin ihanampi kukallinen teräskattila.
Tässä 4 kappaletta erittäin hyvän mallisia(, mutta ehkä vähemmän laadukkaita) syviä lautasia, á 40 snt.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti