Punajuuripannun ohje on mukaelma Härkäpapua sarvista -kirjan ohjeesta. Muusiohje taas on omaa käsialaa ja kyllä yksi lemppareitani. Tein heti reilun annoksen niin siitä riittää isillekin pariksi päiväksi pisteltävää. Aterialleni muussasin lisäkkeeksi vielä vähän puolukoita. Parasta puolukkasurvos on ihan sellaisenaan, ilman sokeria. Olipa kaapissa myös pussi ruusukaaleja, jotka höyryttelin mukaan lautaselle.
Pippurinen valkosipuli-perunamuusi (iso annos)
12 perunaa
3 valkosipulinkynttä
ripaus suolaa+½ tl
2-3 rkl pippurituorejuustoa
Keitä perunat ja paloitellut(2-4 osaan) valkosipulinkynnet suolatussa vedessä. Soseuta perunat keitinveteen, lisää tuorejuusto ja vatkaa kuohkeaksi. Mausta lopuksi suolalla.
Raitapunajuuripannu
n. ½ rkl fenkolin siemeniä
loraus(~1½ rkl) rypsiöljyä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 raitapunajuurta
½ tl sokeria
½ tl omenaviinietikkaa
reilu desi vettä
40-50 g sinihomejuustoa
kuivattua basilikaa, mustapippuria myllystä
Kuutioi raitapunajuuret, hienonna valkosipulinkynnet ja sipuli. Kuullottele fenkolin siemeniä öljyssä hetki. Lisää sitten kasvikset ja sokeri, kypsennä noin 5 min. Kaada joukkoon vesi ja etikka ja anna hautua miedolla lämmöllä 20-30 min. Lisää lopuksi murusteltu sinihomejuusto ja mausteet.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti