sunnuntai 26. lokakuuta 2008

Aamupalaa ja pikaruokaa


Käytiin tänään sukuloimassa ja siellä meni sitten koko päivä eli aikaa kokkailuun ei juuri ollut. Aamulla söin kuitenkin aika normiaamupalan eli puuroa, leivän, marjoja sekä pähkinöitä kera teekupillisen. Puuro on mikrossa tehty tattari-hirssipuuro(½ dl molempia hiutaleita ja kiehuvaa vettä päälle, pari kypsennystä puolella teholla, lopuksi ripaus suolaa), jonka päälle pihlajanmarja-omenahilloa, jonka olen kiivaasti halunnut postata. Yleensä en niin ole hillojen perään, mutta tämä on tosi hyvää puuron kanssa! Laitoin aika vähän sokeria hilloon, joten pihlajanmarjan hieno hapan aromi pääsee oikeuksiinsa. Suosittelenkin ottamaan pihlajanmarjoja ihan rohkeasti käyttöön, myös entisessä blogissani esiintynyt pihlajanmarjalimppu on oikein herkullista.
Leivän päälle olen vetänyt kerroksen hummusta, salaattia, kurkkua ja paprikaa. Marjakulhosta löytyy mustikoita ja puolukoita, päälimmäisenä on pari mantelia ja parapähkinä.


Kotiin tultuamme laitoin pientä pikaruokaa nakkaamalla pannuun vähän Finduksen kreikkalaista kasvishöystöä ja eiliset nuudelinjämät. Tarjoilu tapahtui elegantisti muovirasiasti, jossa nuudelit olivat jääkaapissa... Oli kyllä oikein hyvää, ainakin kun oli tosi nälkäinen. Tässä alkaa kyllä kohta olla taas nälkä... Täytynee mennä iltapalalle. Kenties vähän ruisleipää lopun hummuksen kanssa ja omppua. Tai talkkunamuroja ja puolukoita kera kauramaidon. Vaikea valinta...

1 kommentti:

Villikissa kirjoitti...

Kivoja reseptejä sinulla.Täytyypä piipahtaa kun haluan tehdä jotain kivaa...