Tein lopusta lehtikaalesta keiton. Tulos oli taas ehkä aasvistuksen liian luiru, mutta maistui kyllä muuten hyvältä. Ohje on mukaelma Maku-lehdestä. Kauramaito loppui kesken, joten jatkoin sitä vähän vedellä. Keiton lisäksi söin pari rieskapalaa päällystettynä Tartexilla, tammenlehtisalaatilla ja kurkulla.
1 sipuli
noin 100 g lehtikaalta
loraus rypsiöljyä
2-3 rkl vehnäjauhoja
noin 4 dl kauramaitoa
noin 1 dl vettä
vajaa 1 dl kaurakermaa
tilkkanen(1 tl) omenaviinietikkaa
ruususuolaa, valkopippuria, cayannepippuria
Hienonna sipuli ja lehtikaali, kuullota öljyssä. Sekoita joukkoon jauhot ja lisää nesteet. Keittele noin 10 min. Soseuta ja mausta.
Äiti tuli myöhään kotiin ja, totta kai, kamalan nälkäisenä. Mie tein sille pikapikaa hyvin pikapikakasvissosekeiton kasvissuikaleista, kasvisliemestä ja pippurituorejuustosta, mausteina basilika ja Seltin-yrttisuola. Se oli aivan onnessaan, kun vielä väänsin lautasen vierelle pari voikkaria omatekoisesta ruislimpusta. Toisia on kiva ilahduttaa hyvällä ruoalla, itellekki tulee niin hyvä mieli.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti