Tässä keittiössä väreillä on väliä! Käytössä kasviksia monipuolisesti sesongin tuotteita suosien. Ja aina on aikaa pienelle ruokajuhlalle!
tiistai 21. lokakuuta 2008
Punajuurileipä ja hummus
Punajuurileipä
3 dl maitoa (laitoin vettä)
½ palaa hiivaa
½ rkl suolaa
3 dl punajuurta raastettuna
1 dl hienonnettua persiljaa
4 dl spelttihiivaleipäjauhoa
3-4 dl puolikarkeita spelttijauhoja
2 rkl oliiviöljyä
Taikina tehtiin ihan peruskonstein. Eka kohotus noin puoli tuntia, sitten leivoitaan levyksi pellille ja painellaan 8 osaan, jota minä en kyllä tehnyt. Toinen kohotus noin 20 min ja sitten paistetaan 175 asteessa noin 40 min.
Tein leivän maanantaina, samalla kun pikkuleivätkin. Ohje on Maku-lehdestä ja leipä oli kyllä tosi hyvää, mutta, voihan jummijammi, se jäi vähän raa'aksi. Ei nyt paljoa, mutta sen verran, että sisältä on vähän tahmaa. On joka tapauksessa herkullista, varsinkin hummuksen kanssa.
Hummus
3 dl kikherneitä
3 rkl oliiviöljyä
2 rkl tahinia
½-1 sitruunan mehu
1-2 valkosipulinkynsi
1 tl juustokuminaa
ripaus cayannepippuria
1/3 tl paprikajauhetta
Sekoita kaikki tahnaksi sauvasekoittimella. Ohje kirjasta "Rakkautta, oliiveja ja timjamia".
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti