Kunnianhimoinen tarkoitukseni oli tehdä jotain kurpitsasta ja löysinkin hyvän reseptin Kurpitsamoskan kurpitsahaasteen sadosta, tarkemmin ottaen Marsunruokakeitosta. Eipä siinä mitään, aloin kaikessa rauhassa kokkailla ja laittelin keiton hieman ohjetta omiin tarpeisiin soveltaen. Kun oli aika ryhtyä nauttimaan herkullisesti höyryävästä keitosta, pysähdyin pohtimaan: ihanaa, mutta mihin se kurpitsa nyt jäi?! Aloin lueskelemaan alkuperäistä ohjetta ja kas vain, sehän sisälsi kesäkurpitsaa, joka a) on hyvin erilaista kuin talvikurpitsa(ainakin minusta) ja joka b) ei sattunut kuulumaan jääkaappinin valikoimaan kyseisellä hetkellä, joten skippasin sen koko sopasta. Varsinainen kokki, unohtaa pääraaka-aineen kokonaan...
2 minipurjoa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
oliiviöljyä
3 porkkanaaa(pienehköä)
1 iso peruna
pala juuriselleriä
vajaa litra vettä
provencen yrttimaustetta, 8 mustapippuria
2 tomaattia
½ prk papumixiä(GoGreen, tykkäsin tosi paljon)
½ prk vihreitä papuja
½ pss herneitä
2 pinaatti"jääpalaa"(pakastettua siis)
ruususuolaa
Kuullota sipulit öljyssä, lisää juurekset ja kuullota vielä hetki. Lisää vesi, provence ja pippurit. Keittele vajaa puoli tuntia(lisää loppuvaiheessa tomaattikuutiot), kunnes juurekset pehmeitä. Lisää pavut, herneet ja pinaatti. Kuumenna ja suolaa lopuksi sekä tarkista maku. Tein pistoun suurinpiirtein näin, vähän näppituntumalla. Valkosipulista tuli todella vahva(siis TODELLA) aromi, kun puristin sen. Olisi ehkä pitänyt vain hienontaa. Otin vähän keittoon ja lopun sekoitin Keijuun-->nam, tosi hyvää levitettä leivän päälle!
Pistou:
1 rkl oliiviöljyä
1 dl basilikan lehtiä hienonnettuna
2 rkl parmesaaniraastetta
2 valkosipulinkynttä
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti