maanantai 27. lokakuuta 2008

Chili con linssi ja rusinaohra

Lueskelin eilenillalla vanhoja Makuja ja eräästä parin vuoden takaisesta numerosta löytyikin erittäin kokeilukelpoista materiaalia viikon ruokalistan muodossa. Lehden jo edesmennyt sarja "Sinkkuelämää" sisälsi kasvissyöjänaiselle suunitellut viiden päivän ateriat. Kaikki kuullosti hyvältä, joten päätin toteuttaa tämän ateriaehdotelman tällä viikolla.
Tämänpäiväinen ruoka oli ihanaa, tosin peruin aikomukseni nauttia linssit pelkkinä linsseinä. Puolitin itselleni rusinaohran annoksen, joka kuullosti aika isolta yhdelle hengelle ja taisinpa muutella vähän muutakin.

Chili con linssi (2 annosta)

1½ dl punaisia linssejä

1 rkl öljyä

1 sipuli

2 valkosipulinkynttä

½ paprika

½ prk tomaattimurskaa

1-2 dl vettä

2 tl soijakastiketta

3 tl limen mehua

2 tl chilimausteseosta

1 laakerinlehti

ripaus inkkarisokeria

suolaa, mustapippuria

Kuullota sipulit öljyssä, lisää loput aineet. Anna poreilla kannen alla, kunnes linssit kypsiä. Suolaa ja pippuroi.

Rusinaohra (1 annos)

½ dl ohrasuurimoita

1 kkp vettä

½ tl kasvisliemijauhetta

1 pieni sipuli

1 tl öljyä

1/4-½ dl rusinoita

oreganoa, mustapippuria

Keitä ohrasuurimot kasvisliemessä kypsiksi. Kuullota sipuli öljyssä, lisää rusinat, kääntele ja lisää seos kypsän ohran joukkoon. Mausta oreganolla ja mustapippurilla. Tarjoa chili con linssin seurana ja kruunaa annos nokareella soija- tai turkkilaista jogurttia.

2 kommenttia:

Villikissa kirjoitti...

Täytyypä kokeilla tuota Chili con linssiä.Voiko sitä tehdä muunkin värisistä linsseistä esim. ruskeista?
Sinä näytät syövän tosi terveellisesti.Olisinpa itsekin noin viitseliäs!

Helmi kirjoitti...

Varmasti voi, voi tulla jopa parempaa. Tykkäänkin oikeastaan enemmän vihreistä ja ruskeista linsseistä, ovat jotenkin maukkaampia.