sunnuntai 5. lokakuuta 2008

Lehtikaaliohratto

Haa, kävin siskon luona kyläilemässä muutaman yön ajan ja samalla reissulla kävin vähän shoppailemassa Oulussa. Mukaan tarttui hampunsiemeniä, luomupähkinäsekoitusta(Punnitse&Säästä), luomu earl grey- ja mango-appelsiini-teetä(Juuttiputiikki) ja linssejä, soijasuikaleita, luomuoliiveja, lehtikaalta, kurttukaali ja kurpitsa(Supermarket Välivainio). Saas nähdä, mitä mie keksin sen kurpitsan kanssa... Tänään kuitenkin väänsin pikaisesti ohrattoa lehtikaalesta kotiin päästyäni. Lisäkkeenä kirsikkatomaattia, sämpylää(leivottiin Pilvin tykönä ja sain muutaman mukaan) sekä kaalisalaattia(valkokaalta, luomuviinirypäleitä, kurkkua, ranskalaista kastiketta).

(2 annosta)

8-10 cashewpähkinää

pala purjoa

1 porkkana

1 valkosipulinkynsi

2 lehtikaalen lehteä

loraus rypsiöljyä

1 dl rikottuja täysjyvä ohrasuurimoita

2½ dl kasvislientä(Reformin jauheesta)

ripaus paprikaa, mustapippuria

Paahda pähkinät kuivalla pannulla ja siirrä sivuun. Kuullota sipulit, porkkanasuikaleet ja suikaloitu lehtikaali. Lisää ohra ja kääntele vielä hetki. Lisää kasvisliemi ja anna hautua noin 20 min. Mausta lopuksi ja lisää pähkinät.

Ei kommentteja: