Lohilasagne
½ pkt lasagnelevyjä
250 g graavilohta
1 ruukku basilikaa
150 g mustaleimaraastetta (laitoin noin desin parmesaaniraastetta)
Kastike:
250 g purjoa
1 rkl öljyä
750 g tomaatteja
1 solo-valkosipuli (laitoin 3 kynttä)
6 dl kermamaitoa (vajaa purkki kaurakermaa, loput soijamaitoa)
2 rkl vehnäjauhoja (laitoin ehkä 3 rkl)
½ dl sitruunamehua
1½ tl suolaa
½ tl mustapippuria
1½ rkl sokeria (laitoin 1½ tl)
Kuullota purjo öljyssä, sekoita sitten jauhot. Lisää kermamaito ja kiehauta. Seuraavaksi hienonnettu valkosipuli ja kuutioidut tomaatit. Kiehauta taas, anna muhia hetki ja mausta lopuksi. Laita vuokaan alimmaiseksi kastiketta, sitten kerros lasagnelevyjä. Ripottele levyjen päälle lohta, basilikaa ja juustoa, sitten kastiketta. Laita päälimmäiseksi kastiketta ja juustoraastetta. Kypsennä uunissa 200 asteessa noin 40 min
Marinoidut vihreät pavut
450 g vihreitä pakastepapuja (laitoin 300 g papuja ja vajaan pussin herneitä)
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 dl vettä
1 dl öljyä
1 dl omenaviinietikkaa
½ dl hunajaa
1 tl suolaa
mustapippuria
muutama tuore tai kuivattu timjamin oksa (jotka muuten unohdin kokonaan...)
Sekoita marinadiin jäiset pavut ja anna maustua yön yli jääkaapissa.
Maistoin yhden pavun ennen lähtöä ja ei nyt ollut mitenkään erityisen hurmaava makukokemus. Ei nyt pahaakaan ja ehkä maistuu ruuan kanssa paremmalta, ehkä jopa lämpiminä..? Tämän päivän ohjeista saattaa kyllä puuttua jokunen ainesosanen, kun en ole kotona, enkä siis myöskään näe respetejä, mutta lisäilen huomenna, mikäli jotain puuttuu.
Seuraavana päivänä...
Täytyi noita reseptejä vähän täydentää ja näin jälkikäteen on kyllä pakko korjata myös kommenttia pavuista; olivat nimittäin oikein maukkaita! Syötiin noin puolet lasagnen kanssa, loput sitten pätkin pienemmiksi ja suikaloin sekaan kaalta, kun kastikettakin oli niin reilusti. Huomiseksi siis luvassa uusi uljas salaatti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti