tiistai 21. lokakuuta 2008

Kikherne-tomaatti-kookospata

Resepti on poimittu "Keittiössä vihertää" -kirjasta. Alkuperäiseen tuli herkkusieniäkin, joita en käyttänyt. Sen sijaan lisäsin kukkakaalta. Kukkakaali, tomaattimurska ja kikherneet ovat vain niin... Aah..

2 perunaa

½ pienehkö kukkakaali (alkuperäisessä 6-8 herkkusientä)

½ sipuli

1 valkosipulinkynsi

½ punainen chili

½ tl juustokuminaa

1 rkl seesaminsiemeniä

1 tlk tomaattimurskaa

1 dl kookosmaitoa

3 dl keitettyjä kikherneitä

suolaa ja pippuria

hyppysellinen sokeria (laitoin inkkaria)

Freesaa perunakuutiot ja kukkakaalinuput. Lisää sipulit, chili, juustkumina ja seesaminsiemenet ja paista nopeasti. Lisää tomaattimurska ja anna hautua, kunnes perunat ovat kypsiä. Lisää kookosmaito sekä kikherneet ja kiehauta. Mausta lopuksi. Lisäsin pinnalle vielä persiljaa.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tein tätä pari kuukautta sitten kirjan tarkkoja ohjeita noudattaen ja ainakaan sillon maku ei ollut hääppönen. Lähinnä tuli mieleen koulun oudot kasvismuhennokset, joihin on läiskitty vain ylijäämäsäilykkeet ja unohdettu mausteet. Etenkin herkkusienet olivat kummia, joten voin uskoa, että kukkakaali toimi paaaaaaljon paremmin :).

Helmi kirjoitti...

Myös inkkarisokerin maku, tai häivähdys siitä, oli tässä oikein paikallaan.

sanna kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
sanna kirjoitti...

Kiitos reseptistä, tää oli hyvää mun mielestä :) muutenkin ihan loistava blogi sinulla, täältä löytyi vaikka sun mitä kokeiluun!

-sanna, http://soppailua.vuodatus.net