Keiton kanssa olisi varmaan parempi kuullottaa ihan ensin mausteita öljyssä, jotta kaikki ihanat maut saisi vielä paremmin esille. Jostain syystä en älynnyt sitä tehdä, mutta oli sitä makua kyllä näinkin. Huomenna odotettavissa leipää...
Bataattikeitto (2-3 annosta)
300 g bataattia
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 rkl öljyä
2 dl tomaattimurskaa
1½ dl vettä
1 rkl soijakastiketta
1 kasvisliemikuutio (2 tl jauhetta)
1 laakerinlehti
1 tl currya
1 tl sokeria (luonnollisesti inkkaria)
1/4 tl mustapippuria
ripaus kanelia ja kardemummaa
1 dl kermaa (laitoin loput partaäijät)
1 rkl sitruunamehua (limen)
½ dl silputtua korianteria (ripottelin jauhetta)
Kuullota kasvikset öljyssä. Lisää t.murska, vesi, soijakastike, liemijauhe ja mausteet. Anna kiehua hiljakseen noin tunti. Soseuta ja lisää kerma sekä limen mehu. Kuumenna (ja lisää tuore korianteri).
Aurinkodukkah-mausteseos
2½ dl auringonkukansiemeniä
1 rkl korianterinsiemeniä (laitoin epähuomiossa kuminaa... mutta eipä se menoa haitannut)
5 aurinkokuivattua tomaattia (ei öljyyn säilöttyjä)
2 rkl rusinoita
1 tl jeeraa
1 tl (inkkari)sokeria
½-1 tl suolaa
Paahda auringonkukansiemenet ja korianterin(kuminan) siemenet. Jauha kuumat siemenet ja loput aineet(silppua tomaatteja ja rusinoita pienemmiksi) karkeaksi rouheeksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti