Ohje omien tarpeiden ja raaka-aineiden mukaiseksi mitoitettu "Yllin kyllin - herkkuja isolle ja pienelle joukolle" -kirjasta. Oli kyllä oikein hyvää. Lainasin kirjan kirjastosta ja täytynee jatkaa laina-aikaa... Tulee varaan taas niitä puolen vuoden lainoja. :D
Tofucurry:
rypsiöljyä
currya, jeeraa, inkivääriä
1 pieni sipuli
1 iso valkosipulinkynsi
½ pkt(á 270 g) maustamatonta tofua
½ punainen paprika
2 pientä porkkanaa
pala valkokaalta
1-2 rkl soijakastiketta
1½-2 dl kookosmaitoa
ripaus inkkarisokeria
vihreitä papuja(olen käytelly avaamani säilykepurkkia tässä useamman päivän..)
basilikaa(korianteri tai persilja vois sopia paremmin)
Lämmitä mausteet öljyssä. Lisää sitten sipulit ja kuullota hetki. Seuraavaksi pannulle tofu, joka ruskistetaan. Sitten pilkotut kasvikset ja hetken freesailun jälkeen kookosmaito, soija ja inkkarisokeri. Anna hautua 10-15 min. Lisää lopuksi pavut ja basilika. Tarjoa keitetyn speltin ja salaatin kanssa.
Vihersalaatti yhdelle:
1 iso salaatinlehti
½ tomaatti
pala kurkkua
kourallinen ituja(mungpavun)
1-2 tl ranskalaista kastiketta(3 osaa öljyä, 1 osa balsamicoa, 1 osa vettä, mauseteina suola, mustapippuri ja valkosipuli)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti