Tofupihvien ohje on "Yllin kyllin" -kirjasta. Samalla, kun lämmitin pikkuleiville uunin, ajattelin hyödyntää lämmön laittamalla pihvien seuraksi uunikasviksi. Perunat erikseen, niin isikin suostui syömään. Otti jopa "muita rehuja" rinnalle aivan vapaaehtoisesti!
Tofupihvit (4 pihviä)
½ pkt tofua viipaleina
1 valkosipulinkynsi
½ tl inkivääriä (tuoretta)
1 rkl soijakastiketta
½ rkl sitruunamehua
½ rkl tomaattipyreetä
1 tl paprikajauhetta
½ tl garam masalaa
1/4 tl chilijauhetta
1/4 dl kylmäpuristettua öljyä (rypsi- tai oliivi-)
1/4 dl vettä
ruiskorppujauhoja
Sekoita marinadin ainekset ja laita tofu marinoitumaan yöksi jääkaappiin. Pyöräytä korppujauhoissa ja paista öljyssä.
Lohkoperunat
10 perunaa
1 rkl oliiviöljyä
gourmet-suolaa, mustapippuria myllystä, rosmariinia
Lohko kuoritut (tai hyvin pestyt) perunat ja sekoita öljy ja mausteet niihin. Kypsennä noin 45 min 175-asteisessa uunissa.
Uunikasvikset
2 porkkanaa
½ kyssäkaali
2 punasipulia
3 isoa valkosipulinkynttä
1 palsternakka
pala juuriselleriä
1-2 rkl oliiviöljyä
gourmet-suolaa, mustapippuria, timjamia
Paloittele kasvikset ja sekoita niihin öljy sekä mausteet. Kypsennä noin 45 min 175 asteessa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti