maanantai 20. lokakuuta 2008

Pikkuleipiä

Isin ja äitin pikkuleipälaatikko ammotti tyhjyyttään, ja meikäläisen sormet syyhysi päästä pyörittelemään uusimman Makun resptejä. Molemmat olivat tykättyjä. Spelttipikkuleivät levisivät melko voimakkaasti, joten kannattaa varautua, jos on kokeilemassa.

Speltti-nougatpikkuleivät

250 g voita

3 dl sokeria (laitoin 2½ dl)

1 muna

6 dl puolikarkeita spelttijauhoja (käytin hiivaleipäspelttiä)

½ tl leivinjauhetta

1 pss Wiener Nougat-crushia

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi, lisää voimakkaasti vatkaten muna. Lisää jauhot, joihin sekoitettu leivinjauhe, sekä crush. Muotoile kahdeksi tangoksi ja kääri tangot leivinpaperiin. Anna jäähtyä noin 1 h. Leikkaa kiekoiksi ja laita pellille, jätä leviämisvaraa. Paista 200 asteessa noin 12 min.

Rusina-pähkinäcookies

100 g voita

1½ dl fariinisokeria

1 tl vaniljasokeria

1 muna

2 dl vehnäjauhoja

1½ dl kaurahiutaleita

1 tl leivinjauhetta

1 dl rusinoita

1 dl pähkinärouhetta (laitoin mantelirouhetta)

Vaahdota rasva ja sokeri, lisää muna. Sekoita kuivat aineet, rusinat ja pähkinät. Ota pallosia taikinasta ja taputtele paksuhkoiksi pikkuleiviksi. (Tein taikinasta 16 pikkuleipää, ohjeen mukaan olisi tullut 12.) Ripota fariinisokeria pinnalle ja paista 200 asteessa noin 12 min.

Ei kommentteja: