3 l kurpitsakuutioita
Mausteliemi:
8 dl vettä
5 dl väkiviinaetikkaa
6 dl sokeria
10 neilikkaa
2 kanelitankoa
Kiehauta mausteliemi ja keitä kurpitsakuutiot siinä kypsiksi. Tölkitä kuumana puhtaisiin purkkeihin. Säilytä kylmässä.
Sunnuntai meni muutenkin koko päivä tallilla estekisoissa, mutta aamulla ennen lähtöä oli aikaa keitellä pitkän kaavan spelttipuurot isoista hiutaleista. Sopi tosi kivasti luumujen kanssa, vaikka ne muuten(luumut siis) vähän kökköjä olivatkin.
8-10 dl vettä
2,5 dl isoja spelttihiutaleita
½-1 dl spelttileseitä
spelttimannaa
½-1 tl ruususuolaa
Lisää hiutaleet veteen ja keitä hiljalleen noin 45 min, lisää leseet noin puolen tunnin jälkeen. Saosta lopuksi tarpeen mukaan sopivalla määrällä spelttimannaa. Suolaa ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti