tiistai 14. lokakuuta 2008

Sekalainen spelttipuuro ja kurpitsapikkelssi

Nämä on jo muinaisjäänteitä sunnuntailta, mutta on ollut niin kiirettä, ettei aikaisemmin ole ehtinyt päivityshommiin. Osa kurpitsasta päätyi siis pikkelssiksi, ohjeen otin Hyvä kokki -kirjasta.


3 l kurpitsakuutioita

Mausteliemi:

8 dl vettä

5 dl väkiviinaetikkaa

6 dl sokeria

10 neilikkaa

2 kanelitankoa

Kiehauta mausteliemi ja keitä kurpitsakuutiot siinä kypsiksi. Tölkitä kuumana puhtaisiin purkkeihin. Säilytä kylmässä.

Sunnuntai meni muutenkin koko päivä tallilla estekisoissa, mutta aamulla ennen lähtöä oli aikaa keitellä pitkän kaavan spelttipuurot isoista hiutaleista. Sopi tosi kivasti luumujen kanssa, vaikka ne muuten(luumut siis) vähän kökköjä olivatkin.


8-10 dl vettä

2,5 dl isoja spelttihiutaleita

½-1 dl spelttileseitä

spelttimannaa

½-1 tl ruususuolaa

Lisää hiutaleet veteen ja keitä hiljalleen noin 45 min, lisää leseet noin puolen tunnin jälkeen. Saosta lopuksi tarpeen mukaan sopivalla määrällä spelttimannaa. Suolaa ennen tarjoilua.

Ei kommentteja: