Tein kääryleet hieman omaa luovuutta käyttäen. Muuten oikein maukkaita, mausteita vain olisin saanut käyttää vähän runsaammin. Täytettä oli sopivasti yhdeksään kääryleeseen. Muutama jäi yli, ne varmaan maistuvat vielä paremmalta parin päivän päästä lämmitettynä.
9 suurta kurttukaalen lehteä
1 dl spelttihelmiä+ 2 dl vettä+ ripaus suolaa
1 dl tummaa soijarouhetta+ 2 dl kasvislientä(luomujauheesta)
2 porkkanaa
1 iso sipuli
pala palsternakkaa
loraus rypsiöljyä
yrttisuolaa, mustapippuria, paprikajauhetta, basilikaa, meiramia, muskottia
3/4 dl kaurakermaa
3/4 dl vettä
1 dl ruiskorppujauhoa
1-2 rkl siirappia
Keitä kaalen lehdet pehmeiksi merisuolatussa(vinkvink) vedessä. Jäähdytä kylmässä vedessä ja ohenna paksuin ruoti. Turvoita soijarouhe ja keitä spelttihelmet. Suikaloi porkkana, sipuli ja palsternakka. Kuullota ne öljyssä pehmeiksi. Lisää spelttijyvät ja soijarouhe pannulle ja mausta. Lisää seos vedessä ja kaurakermassa turvonneisiin ruiskorppujauhoihin. Sekoita ja tarkasta maku. Laita kasa täytettä kaalenlehdelle. Käännä "liiat reunat" keskelle ja kääri. Aseta vuokaan ja lorauta päälle vähän siirappia. Paista leivinuunissa noin tunnin ajan. Laita tarvittaessa(jos tummuvat liikaa) pala leivinpaperia päälle.
2 kommenttia:
Huh, tämä on jotain todella extremeä minun makuuni, koska olen tottunut helppoon pilko-keitä-mausta-ruokaan. Täytyis varmaan joskus kokeilla, kaalikääryleet on meinaan hyviä!
aivan, mie en oo tajunnukaan mikä ekspertti sie oot ruuanlaitossa :O ehkä sinun pitäis vielä harkita sitä kokin uraa jos kerran tykkäät leipoa koko päivän ;-)
ja ehkä minunki pitäis koittaa ensimmäistä kertaa elämässäni tehhä kaalikääryleitä :OO
Lähetä kommentti