Tomaattinen peruna-kesäkurpitsavuoka (2-3 annosta)
4 perunaa
1 pieni kesäkurpitsa
n. 1 rkl oliiviöljyä (välimerellisesti maustettua)
pari rouhausta mustapippuria
n. ½ tl timjamia
n. 1 tl basilikaa
n. ½ tl suolaa
1 iso sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 rkl oliiviöljyä
1 purkki tomaattimurskaa
1 rkl tomaattipyreetä
1½ tl pizzamaustetta
½ tl pippurisekoitusta
½ tl yrttisuolaa
Kuullota sipulit öljyssä, lisää tomaattimurska ja -pyree sekä mausteet. Jätä kiehumaan hiljalleen. Siivuta sillä aikaa perunat (raastinraudan siivuterä) ja kesäkurpitsa (veitsellä aika ohuiksi). Sekoita niihin mausteet ja öljy uunivuoassa, asettele jotenkin fiksusti... Kaada päälle tomaattikastike ja kypsennä noin 175 asteessa 1-2 tuntia, kunnes perunat tuntuvat kypsiltä.
Papu-maissisalsa (3-4 annosta)
1 prk kidneypapuja (225 g papuja)
½-1 dl maissia
1 pieni punasipuli
1 pieni omena
½-1 dl persiljaa
½ rkl omena-hunajaviinietikkaa
½ rkl oliiviöljyä
ripaus mustapippuria, suolaa ja inkkarisokeria
Hienonna punasipuli ja kuutioi omena pieneksi, sekoita valutetut pavut ja maissi sekä mausteet niihin. Anna maustua hetki.
1 kommentti:
Kiitos kun huomautit siitä, että blogini päivitykset ei näy Blogilistalla! En ollut itse tajunnut asiaa ollenkaan. Sinne oli jäänyt vanha rss-syöte, jonka vaihdoin uuteen, ja nyt päivitysten pitäisi siis näkyä.
Lähetä kommentti