sunnuntai 18. tammikuuta 2009

Joko tämä loppuu...

Olen jo lopen kyllästynyt tähän kipeänä olemiseen. Heräsin "aamulla" joskus kolmelta; nenä oli niin tursussa, ettei saanu nukuttua, ja jostain syystä tuntui, että sylkeä erittyy niin paljon, ettei sen kanssa toimeen meinannut tulla. (Varsinainen ruokablogin pitäjä mieki olen, kun tämmösiä kirjottelen...) Luin sitten muutaman tunnin ja lähin puuron keittoon. Keitin kunnon padan kaurapuuroa, josta äiti ja isikin sai aamupuurot itselleen. Loppuja olen sitten päivän mittaan syönyt muutamaan otteeseen. Ainoa asia, mikä tuntuu jossain määrin syötävältä. Eilen illalla nostin sulamaan rasiat mansikkaa ja mustaherukkaa, jotka on olleet puuron kyytipoikina. Myös soijajogurttia olen lätkinyt rasvan/protskun lähteeksi kylmän puuroannoksen päälle. Se on kyllä niin hyvä setti, että voisin elää aika pitkään pelkästään tällä muonalla.
Päätin suosiolla jäädä huomenna kotiin toipumaan; en halua ottaa minkäänlaisia riskejä kirjotuksien suhteen, joten täytynee parantaa itsensä ihan kunnolla. Keskiviikkona olis äikän preli. Pakko olla sillon terveenä!


Kaurapuuro Helmin tapaan (noin-määrät, 4-5 annosta)

3½ dl kaurahiutaleita

3/4 dl kauraleseitä

½ dl ruisleseitä

1 l vettä

1 tl suolaa

Sekoita hiutaleet ja leseet veteen, sekoita niin kauan kuin jaksat. Anna sopivan "liisterin" synnyttyä hautua miedolla lämmöllä, lisää lopuksi suola.

Ei kommentteja: