Uusi suosikkikeittokirjani on ehdottomasti Tuija Ruuskan Kasviskeittiö. Tämä taitaa kyllä olla eka kokeiluni kirjan resepteistä, mutta sen verran hyvän kuuloisia ohjeita ja houkuttelevia kuvia on opus pullollaan, että voin julistaa sen suoralta kädeltä lempparilistan kärkeen. Nämä intialaistyyppiset tuotokset olivat oikein hyviä, sitruuna antoi kivaa raikkautta muille mausteille. Seesaminsiemenet olivat myös tosi kivoja perunasalaatissa. Ohjeet tein paljon pienempinä satseina (noin 1/4), mutta kyllä niistä toiseksikin kerraksi minulle jäi.
Olen vähän liian tottunut tähän lomailuun eli tulee valvottua liian pitkään, mutta se on vain niin kivaa! Viime yönäkin sain päähäni alkaa kokkaan ruokaa seuraavaksi päiväksi Kasviskeittiötä plaraillessani, joten mikäs siinä sitten. Hääräsin innolla keittiössä kolmen aikaan yöllä ja oli niin rentouttavaa, että! Aamulla heräsin kyllä sitten kahdeksalta, joten voi olla, että yökukkumiset ovat loppu tältä erää. Onneksi koulukin loppuu kohta, sitten voi olla hereillä ja nukkua silloin, kun sopivalta tuntuu.
Intian mausteiset kikherneet (4-6 annosta)
7 dl keitettyjä kikherneitä
1 punasipuli hienonnettuna
Kastike
3 rkl inkivääriraastetta
3 valkosipulinkynttä
½ dl sitruunamehua
½ dl öljyä
1 rkl garam masalaa
1 tl kurkumaa
1 rkl juustokuminaa
½ tl cayannepippuria
1-2 tl suolaa
Sekoita kastikeaineet sauvasekoittimella ja sekoita herneiden ja sipulin joukkoon. Anna maustua seuraavaan päivään.
Intian seesami-perunasalaatti (4-6 annosta)
n. 1 kg perunoita
1 punainen paprika
Kastike
½ dl sitruunamehua
½ dl öljyä
2 tl jauhettua korianteria
½-1 dl tuoretta korianteria (laitoin pakastepersiljaa)
2 tl korianterinsiemeniä (en omista, lisäsin vähän jauheen määrää)
1 rkl mustia tai ruskeita sinapinsiemeniä (onko semmosiaki? laitoin tavallisia, keltasiako?)
½ dl sinapinsiemeniä
ripaus mustapippuria
2 tl suolaa
Kuori ja viipaloi/lohko kypsät perunat. Kuutioi paprika pieneksi. Sekoita öljy, sitruunamehu ja tuore sekä jauhettu korianteri sauvasekoittimella. Lisää loput aineet. Sekoita kastike perunoihin ja paprikaan ja anna mausta ainakin muutama tunti(seuraavaan päivään) kylmässä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti