sunnuntai 18. tammikuuta 2009

Kasvihuoneista...

Ikaalisten luomun sivuilta luin jotain, joka sai sydämeni hyppäämään kurkkuun; voisiko tämä olla totta?!? Näin siellä lukee: "Energianlähteenä käytetään ympäristöystävällistä maakaasua sekä puuhaketta. Maakaasun poltossa syntyvä hiilidioksidi hyödynnetään tuotantoprosessissa. Ilmakehään pääsee vain vesihöyryä."
Myös KKK-vihannes OY:n sivuilla todetaan seuraavasti:
"Onnellisten Luomutomaattien kasvuympäristö perustuu sekin luontoa säästävään keksintöön - 1,8 hehtaarin kokoisen kasvihuoneen lämmitys tapahtuu läheisen teollisuuslaitoksen tuottaman hukkalämmön avulla. Myös kaikki käyttämämme sähkö on tuotettu vesivoimalla, joka saadaan lähellä virtaavan joen koskista. Näin energialähteissämmekin pyrimme aina ympäristöystävällisiin ratkaisuihin." Lisäksi omistamani "Luomu &Tila" -kirjassa kerrotaan, että yritys hoitaa kasvihuoneidensa lämmityksen täysin päästöttömästi.
Olisiko tämä kauan kaivattu lupa ruukkusalaatin ostamiseen talvellakin vai onko tähän joku koira haudattuna? Kommentteja kaivataan!

2 kommenttia:

an kirjoitti...

Kuulostaa täydelliseltä! Ehkä LUOMU kasvihuonekasvikset voisi siis jättää epäekologisuussyytteen ulkopuolelle? Toisaalta voi ajatella niinkin, että energiaahan se vesivoimakin on, ja sen energian voisi käyttää johonkin muuhun, jos se ei menisi tomaattien kasvattamiseen. Mutta onkohan se jo saivartelua? :-)

Helmi kirjoitti...

Eilen ainakin innoissani ostin pussin Ikaalisen tomaatteja, mutta eihän ne niin raposia talvella ole. Petyin vähän. Ja sitä Ikaalisen ruukkusalaattia täällä ei juuri näy myytävänä. Plääh. Pirkan luomusalaatti tulee Kulmalan Puutarhalta, jos muistan oikein, ja siellä ei ole mitään ekolämmityssysteemeitä. Niinpä tietysti. Laitoin sinne kyllä menemään e-postia ja kannustin uusimaan lämmitystä päästöttömään järjestelmään.