keskiviikko 14. tammikuuta 2009

Tomaattinen peruna-kesäkurpitsavuoka ja papu-maissisalsa

Tornion uudessa Citymarketissa on aika kiitettävästä luomua heviosastolla ja sieltä tulee helposti hamstrattua mukaan yhtä jos toistakin rehua. Viimeksi otin mukaani luomukesäkurpitsaa ja -parsakaalta, purkkipuolelta luomumaissia ja -kidneypapuja. Niistä ja vähän muusta syntyi leivinuunin lämpöä hyväksikäyttäen herkkua. Tein ruoan eilen valmiiksi ja lämmitin tänään, mikä oli varmaan fiksu päätös. (Nyt tuli kyllä aika ärjö kuva (ällö+yrjö=ärjö), mutta, kuten niin usein olen sanonut, älä tuomitse kirjaa kannen perusteella.)

Tomaattinen peruna-kesäkurpitsavuoka (2-3 annosta)

4 perunaa

1 pieni kesäkurpitsa

n. 1 rkl oliiviöljyä (välimerellisesti maustettua)

pari rouhausta mustapippuria

n. ½ tl timjamia

n. 1 tl basilikaa

n. ½ tl suolaa

1 iso sipuli

3 valkosipulinkynttä

1 rkl oliiviöljyä

1 purkki tomaattimurskaa

1 rkl tomaattipyreetä

1½ tl pizzamaustetta

½ tl pippurisekoitusta

½ tl yrttisuolaa

Kuullota sipulit öljyssä, lisää tomaattimurska ja -pyree sekä mausteet. Jätä kiehumaan hiljalleen. Siivuta sillä aikaa perunat (raastinraudan siivuterä) ja kesäkurpitsa (veitsellä aika ohuiksi). Sekoita niihin mausteet ja öljy uunivuoassa, asettele jotenkin fiksusti... Kaada päälle tomaattikastike ja kypsennä noin 175 asteessa 1-2 tuntia, kunnes perunat tuntuvat kypsiltä.


Papu-maissisalsa (3-4 annosta)

1 prk kidneypapuja (225 g papuja)

½-1 dl maissia

1 pieni punasipuli

1 pieni omena

½-1 dl persiljaa

½ rkl omena-hunajaviinietikkaa

½ rkl oliiviöljyä

ripaus mustapippuria, suolaa ja inkkarisokeria

Hienonna punasipuli ja kuutioi omena pieneksi, sekoita valutetut pavut ja maissi sekä mausteet niihin. Anna maustua hetki.

1 kommentti:

annika kirjoitti...

Kiitos kun huomautit siitä, että blogini päivitykset ei näy Blogilistalla! En ollut itse tajunnut asiaa ollenkaan. Sinne oli jäänyt vanha rss-syöte, jonka vaihdoin uuteen, ja nyt päivitysten pitäisi siis näkyä.