Loppu juuressose taittui siis minikokoisten kasvispihvien muotoon. (Niistä piti ensin tulla pyöryköitä, mutta pallerot levahtivat pannulla sen verran, että pihveiksi ne täytyy luokitella.) Tulos oli näin ekstempporee tempauksen tuotokseksi ihan kelvollinen, taikina oli ehkä himpun verran löysä, mutta hyvänmakuinen. Kyllä se sitten pannulla tiivistyi sen verran, että pysyivät kunnolla koossa.
Hirssiä söin nyt näin ekaa kertaa. Ei huonoa, muttei niin ihmeellistäkään. Varmaan oikein sopivaa jonkun tomaattimurskapohjaisen hässäkän kanssa.
Papu-juuressosepihvit
n. 2 dl juuressosetta (maustettua)
n. 1½ dl papuja hienonnettuna
½ sipuli hienonnettuna ja mikrotettuna öljytilkassa
1 valkosipulinkynsi
1-2 rkl spelttijauhoja
Sekoita jauhot soseeseen ja anna turvota hetki. Lisää loput aineet ja paista taikinasta pihvejä oliiviöljyssä.
Raikas ja rouskuva lantturaaste
pala lanttua raastettuna
ananasmurskaa
mantelirouhetta
=nam(:
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti