lauantai 17. tammikuuta 2009

Helmi on pipi

Harvinaista kyllä, taidan olla kipeä. Tai en vain taida vaan aivan oikeasti olen. Siitä johtuen ruokahalu ei ole ollut kovin kohdallaan, mutta olen kuitenkin syönyt pari kertaa puuroa ja päivällä keiton jämän. Ei se kyllä varsinaisesti taida olla aivan riittävästi, mutta jos sitä tässä vielä saisi jotain kumottua kitaansa. Melko ärsyttävä taipumus tämä ruokahaluttomuus kipeänä ollessa. Tai siis tämähän on varmaan juuri niitä hetkiä, jolloin pitäisi syödä hyvin, että pöpöt saisivat kyytiä. Toisaalta nyt, kun tarkemmin ajattelen asiaa, muistan Galenoksen tarjoilleen minulle tiedon siitä, että elimistön joutuessa alakynteen pöpöä vastaan ruokahalu heikkenee, jotta tunkeilijat eivät saisi oikein paljon energiaa levittäytymiseen. Jaapa jaa, pitäneeköhän tuo sitten paastota...

Asiasta kukkaruukkuun eli tähän puuroon. Tattaripuuro on oikeaa herkkua, ja tämä nimenomainen versio sopii varmaan hyvin sellaisille, jotka tottuttelevat tattarin makuun. Hirssi pehmentää koostumusta ja tattari tuo hyvin makua muutoin melko mauttomalle hirssille. Päälle vielä happamia marjoja, herukoita tai puolukoita.


Hirssi-tattaripuuro (1 annos)

½ dl hirssihiutaleita

½ dl tattarihiutaleita

n. 3 dl vettä

1/4 tl suolaa

Kaada mielellään vedenkeittimellä kiehautettu vesi hiutaleiden päälle lautaselle, sekoita ja mikrota puolella teholla reilu minuutti. Sekoita, lisää tarvittaessa vettä ja mikrota toinen mokoma. Sekoita joukkoon lopuksi suola.

1 kommentti:

Eilonwy kirjoitti...

Toivottavasti paranet pian. Me jatkamme sisustusta ja siivoilua.