keskiviikko 21. tammikuuta 2009

Chili sin carne ja prelieväät

Chili sin carne oli herrrrkullista ja sopivan täyttävää. Ohje mukailtu Kasvisyöjän ruutukokista.


Chili sin carne (4 annosta)

1 sipuli

2 valkosipulinkynttä

2 pientä porkkanaa

n. 1 oliiviöljyä

1 tlk tomaattimurskaa

2 rkl tomaattipyreetä

1 laakerinlehti

1 kukkura tl kasvisliemijauhetta

1 tl basilikaa

½ tl samba oelek -chilitahnaa

3/4 dl tummaa soijarouhetta

1 dl kiehuvaa vettä

ripaus kasvisliemijauhetta, pari tippaa tabaskoa

2-3 dl keitettyjä papuja

½-1 dl maissia

Kuullota sipulisilput ja pieniksi kuutioitu porkkana öljyssä. Lisää tomaattimurska, -pyree ja mausteet. Anna putista 15-20 min. Turvota soijarouhe, johon lisätty kasvisliemijauhe ja tabasko. Sekoita soijarouhe, pavut ja maissi tomaattiseokseen, kuumenna ja tarjoa vaikka couscousin ja guacamolen kanssa.


Guacamole

1 avokado

1-2 rkl sipulisilppua

1 pieni valkosipulinkynsi
1 pieni tomaatti

pala paprikaa

chilijauhetta, suolaa, mustapippuria

(sitruunamehua, jota mulla ei kyllä ollut; hyvää oli ilmankin)

Muussaa avokado haarukalla, hienonna paprika ja tomaatti ja sekoita kaikki aineet. Anna maustua hetki jääkaapissa.


Tein eilen illalla kunnon eväät preliin ja ne olikin sitten tänään mukava nutustella ennen esseen puhtaaksi kirjoitusta. (Unohdin laittaa tehtävänumeron ja otsikon... No, onneksi ei ollu tosi kyseessä. Ainakin muistan sen sitten... :D) Tuli vaan semmonen olo, että häiritsen kaikkia muita, kun rouskuttelin kaalisalaattiani (eilen postattu -50%-tuunaus) ja pastasalaatista lähti muhevat valkosipulin tuoksut. Toivottavasti ei kenenkään ajatuksen juoksu kovin seonnut siitä huumaavasta tuoksusta.


Parsis-pasta-papu-salaatti (1 annos)

kourallinen hamppu-spelttipastaa

lohko parsakaalta

vettä, ripaus suolaa

n. 1 dl papuja

2 valkosipulinkynttä

1 rkl mausteöljyä

forest blend -myllyä tai muuta suolattua mausteseosta

Laita pasta kiehuvaan veteen, lisää parsakaali, kun keitto aikaa noin 5 min. Huuhdo ja valuta, ja sekoita kaikki ainekset keskenään.

Ei kommentteja: