Tämä keitto oli aika makea, vähempi palsternakka tai kaurakerma pehmentävät makua. Lisäsinkin loppuun keitton ylijäämään lorauksen kaurakermaa.
P.S. Nyt, postauksen jälkeisenä päivänä, voin jämän syöneenä sanoa, että kaurakermalisä teki eetvarttia keitolle!
Vaalea sosekeitto (3 annosta)
1-2 rkl oliiviöljyä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 peruna
n. 300 g maa-artisokkaa
1 palsternakka
½-1 dl quinoaa
n. 6 dl vettä
2 tl kasvisliemijauhetta
n. ½ tl korianteria
pari ripausta pippurisekoitusta
persiljaa
1 dl kaurakermaa
Kuullota sipulia ja juureksia n. 10 min öljyssä. Lisää (kiehuva) vesi ja kasvisliemijauhe ja hetken päästä huuhdottu quinoa. Anna kiehua, kunnes juurekset ovat pehmeitä. Soseuta, mausta ja lisää kaurakerma.
Aamupuuron jämät jalostin rieskasiksi. Meinasivat päästä palamaan; laitoin uuniin heti hiilien vedon jälkeen, ja se oli ehkä vähän liikaa. Huisin hyviä tuoreet rieskat kuiutenkin ovat. Kovin huonoja niistä tuskin saa kovin helposti. Lisäksi nämä ovat ehkä maailman helpoin ja nopein leivonnainen.
Puurorieskaset (6 isohkoa)
2-3 dl kylmää puuroa (kauraa tällä kertaa)
n. 1 dl kylmää vettä
1 tl suolaa
n. 2½ dl puolikarkeita spelttijauhoja (tai melkein mitä jauhoja vain)
Sekoita aineet löysähköksi taikinaksi. Nostele kekoja leivinpaperille ja taputtele jauhotetuin käsin rieskasiksi. Pistele haarukalla ja paista 250-300 asteessa 6-10 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti