Suunnittelin ruoan, johon saisin käytettyä lopun kukkakaalen ja kookosmaidon(, joka ei kyllä vieläkään loppunut). Kaavailin tästä tomaattipohjaista, mutta järkytyksekseni huomasin, että tomaattimurskaa ei ollut! Mitä ihmettä, mulla on aina tomaattimurskaa. No, eipä siinä sitten mitään, etiä päin, sano mummo lumihangessa. Yritin tuoda tilapäistä helpotusta tomaattipyreellä, mutta nyt olen oikeastaan tyytyväinen, että murskaa ei ollut. Saattoi olla parempaa tällä tavalla (, tai sitten olis ollu vielä parempaa tomaattimurskalla). Oli miten oli, tämä oli kuitenkin huisin hyvää!
(Ainemäärät erittäin summittaisia...)
Kukkakaali-linssipata (n. 2:lle)
loraus öljyä
1 tl garam masalaa
1 tl juustokuminaa
ripaus cayannepippuria
1 sipuli hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 rkl raastettua inkivääriä
2 perunaa kuutioituna
1 dl vihreitä linssejä
2-3 dl vettä
½ kukkakaali pikkukukintoina
n. ½ dl kookosmaitoa
½ tl suolaa
½-1 dl (pakaste)persiljaa
Lämmitä mausteita öljyssä minuutti tai pari, lisää sipulit ja inkivääri, kuullota hetki ja lisää vielä perunat maustumaan. Huuhdo puhdistetut linssit ja lisää kattilaan, samoin vesi. Anna hautua miedolla lämmöllä noin 30 min, lisää kukkakaali ja kookosmaito 15-20 minuutin kuluttua. Mausta valmis pata suolalla ja persiljalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti