Pestoinen porkkana-sipulipasta (1:lle)
1½-2 dl hamppu-spelttikierrepastaa tms.
vettä, ripaus suolaa
n. 1 rkl auringonkukansiemeniä
2 pienehköä porkkanaa
tilkka oliiviöljyä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
ripaus yrttisuolaa
1 kukkurallinen tl pestoa
tarvittaessa mieleistä suolattua mausteseosta (Forest Blend -mylly)
Lisää pasta kiehuvaan veteen. Kun kypsymisaikaa jäljellä 5 min, lisää kuorimaveitsellä suikaloidut porkkanat. Paahda auringonkukansiemenet kuivalla pannulla, siirrä syrjään. Kuullota oliiviöljyssä sipulisuikaleet ja hienonnettu valkosipuli, mausta yrttisuolalla. Kaada porkkanoista ja pastasta vesi, huuhtele ja sekoita niihin pesto ja sipuliseos. Anna vetäytyä kattilassa kannen alla hetki ja kaada lautaselle. Ripota päälle siemenet ja tarvittaessa suolamaustetta.
Pestoinen juureskeitto (3-4 annosta)
½ lanttu
3 pienehköä porkkanaa
1 sipuli
2 reilua valkosipulinkynttä
2 perunaa
1-2 rkl pestoa
7-8 dl vettä
2½ tl kasvisliemijauhetta
1 tl provencen yrttimaustetta
2 dl keitettyjä papuja
½ pss pakasteherneitä
pari rouhausta mustapippuria
Kuullota kuutioituja juureksia ja sipuleita pestossa tovi,
lisää sitten (kiehuva) vesi ja kasvisliemijauhe. Anna kiehua hiljalleen noin 30 min. Lisää pavut, herneet ja mausteet. Keiton ei tarvi enää välttämättä edes kiehahtaa; herneet jäävät ihanan maukkaiksi, kun eivät oikein kiehu.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti