tiistai 6. tammikuuta 2009

Semikokkausta

Tänään oli taas vähän tämmönen semikokkauspäivä, lämmin ruoka 1 oli juuressoseella ja GoGreenin ihanalla papumixillä pimpattu kukkakaalikeitto. (Taisin eilen "vahingossa" popsia kaikki kikhernesattumat keitosta...)Lämmin ruoka 2 taas oli pussi amerikan kasviksia papumixillä höystettynä kera ruisleivän.


Huomiseksi suunnittelin lopun juuressoseen hyödyntämistä. Missä muodossa, on vielä vähän auki, mutta eiköhän tässä jotain keksitä. Huomenna alkaakin taas koulu (vähäksi aikaa, enää 37 yötä koulun loppumiseen..! :D), onneksi melko pehmeästi; kaksi tuntia, joista eka alkaa 10.55. Täytyy tosin haalautua kaupunkiin vähän aikasemmin hiuksiansa leikkauttamaan, mutta sehän on vain kivaa.
Nyt vähän eksyin aiheesta, koska tarkoitukseni oli kirjoittaa vähän tuon juuressoseen taustoja. Tein sitä joskus syksyllä pakastettavaksi. Uunivuokaan perunaa, porkkanaa, sipulia, valkosipulia ja kyssäkaalta. Nesteeksi kasvislientä ja kookosmaitoa maustettuna currylla, pippurilla, inkkarisokerilla ja yrteillä (ehkis rakuunaa ja timjamia, mahdolisesti myös basilikaa). Ne hauduttelin kypsäksi leivinuunissa ja surautin sitten sileäksi.

Ei kommentteja: