maanantai 5. tammikuuta 2009

Intialainen kukkakaalikeitto ja ÄO 150

Tämäkin ohje on Kasviskeittiö-kirjasta. Laitoin tähän eilisiä mausteisia kikherneitä. Sitruunamehua oli kuitenkin minusta liikaa; voi tosin olla, että puristin sitä itse turhan paljon, kun käytin ihan silmämäärämittaa. Jatkoin lientä sitten vähän vedellä ja kookosmaidolla sekä muutamalla mausteripauksella ja tulos olikin jo paljon parempi.
Iltapäivällä söinkin sitten viime päivien jämiä pois: perunasalaatin ja kikherneet sekä punakaalen. Sekoitin perunat ja kikherneet keskenään ja lisäsin jatkoksi vielä vähän keiton lopusta ongittuja pottuja ja kukkakaalta. Ankara sekoitus, mukaan vielä vähän paahdettua ruisleipää pestolla ja mmmm... Niin hyvää, ettei sanat riitä kertomaan. Helmi <3 jämät

Intialainen kukkakaalikeitto (4-6 annosta)

1 sipuli

4 perunaa

1 pieni kukkakaali

2-3 rkl öljyä

½ tuoretta chilipalkoa

1 tl kurkumaa

2 rkl raastettua inkivääriä

2 tl juustokuminaa (kokonaista tai jauhettua)

1 rkl korianteria

1 l vettä

n. 3 dl kookosmaitoa

2 dl kikherneitä

3 rkl lime- tai sitruunamehua

ripaus mustapippuria

1-2 tl suolaa

½ dl tuoretta korianteria (laitoin persiljaa)

Hauduta pari minuuttia sipuli, chiliä ja inkivääriä öljyssä. Lisää kurkuma, juustokumina, korianteri. Lisää perunakuutiot muutaman minuutin päästä, samoin vesi. ja kikherneet. Keitä perunat pehmeiksi. Lisää kookosmaito ja kukkakaalen kukinnot. Lisää sitrusmehu, suola, pippuri ja korianteri.



En tiedä, onko joku keksiny tämän aikasemmin, mutta tunnen joka tapauksessa olevani niin fiksu, että oli pakko alkaa hehkuttaan uutta leivänpäällyskeksintöä: porkkanasiivuja kuorimaveitsellä! Aivan kerrassaan verratonta! Herkullista ja kohtuullisen helppoakin. Ehkä vois tehdä muistakin juureksista, vaikka punajuuresta. Saattaa tosin olla hieman sotkuisempaa hommaa, mutta vois joskus kokeilla.

1 kommentti:

annika kirjoitti...

Mmmmm.. kukkakaali ja kikherneet on kyllä niin hyviä!