tiistai 18. marraskuuta 2008

Ruskapasta

Syksy ja ruska ovat kyllä jo ohi, mutta ristin tämän ruoan kuitenkin näin, kun värit toivat niin elävästi mieleen syksyiset lehdet. Maistissa oli ensimmäistä kertaa käsiini saama luomupaprika ja paluuta tavalliseen ei ole. Maku on jotain aivan muuta kuin tehoviljellyssä sukulaisessa.




Ruskapasta¨

vajaa 2 dl täysjyväpenneä

1 tl seesaminsiemeniä

½ punasipuli

2 pientä porkkanaa

½ keltainen paprika

1 iso valkosipulinkynsi

1 tl oliiviöljyä

basilikaa, mustapippuria, suolaa

muutama kuutio aurinkokuivattu tomaatti Feta Snackia

1 öljyynsäilötty aurinkokuivattu tomaatti hienonnettuna (tai vastaava määrä fetamarinadista)

1 tl öljymarinadia

Keitä pasta kypsäksi ja valuta. Paahda seesaminsiemenet kuivalla pannulla. Siivuta sillä aikaa porkkana ohueksi, suikaloi paprika ja punasipuli ja hienonna valkosipuli. Freesaa kasvikset pikaisesti pannulla ja mausta seos. Pieni fetakuutioita (tai sitten älä; pilkkomisvimma...) ja sekoita kasvisseos, feta, hienonnettu tomaatti ja öljy keskenään, ripottele pinnalle paahdetut seesaminsiemenet ja nauti.

Tämä oli kyllä loistava ruoka, nopea(20 min), herkullinen ja antoi juuri sopivan kylläisyyden tunteen. Älysin myös ekaa kertaa kokeilla raastinraudan siivutusterää porkkanaan ja sehän olikin tosi kätevä, ohuita siivuja erittäin näpsäkästi. Aina yhtä antoisaa keksiä joku uusi kikkakakkonen (tai oliko tuossa nyt sitten niin paljon keksimistä...). Vielä kun saisi apuvälineen juuresten suikalointiin... Ideoita?

2 kommenttia:

annika kirjoitti...

Eikö sitä raastinraudan osaa voi käyttää muidenkin juuresten viipalointiin, jos haluaa ohuita suikaleita? Esim. lanttu pitää ensin toki leikata hieman pienemmäksi, mutta luulis toimivan. En muuten itse ole älynnyt käyttää sitä kohtaa raastimesta, vaikka joskus esim. wokatessa ohuet juuresviipaleet ois just hyviä, valmistuis nopeammin! Eli kiitos vinkistä. (:

Helmi kirjoitti...

Juu, totta kai. Mutta kunnollisia suikaleita ei ainakaan meidän raasterilla voi tehdä.