keskiviikko 12. marraskuuta 2008

Perusperunasalaatti

Ei ehkä järin kaunista kuvassa, mutta makunystyrät nauttivat silmienkin edestä. Tämäkin on niitä ruokia, johon voi sotkea vähän kaikkea, mitä eteen sattuu tulemaan. Lisäksi oikein mieluisa tapa käyttää perunaa, joka on erittäin ekotehokas raaka-aine. Tämä kannattaa tehdä jo edellisenä päivänä jääkaappiin maustumaan.

Perunasalaatti (1:lle)

2 pientä keitettyä perunaa

1/4 omenaa

5 maustekurkkuviipaletta

1/4 punasipuli

½ dl kidneypapuja

½ dl (pakaste)herneitä

(sekoitin joukkoon ennen syöntiä myös lopun salaattisekoituksen)

tuoretta/pakastepersiljaa

Kastike:

1 rkl oliiviöljyä

1 tl omena-hunajaviinietikkaa

½-1 tl sinappia

ripaus suolaa ja mustapippuria

Kuori kypsät ja kylmät perunat ja kuutioi ne, samoin maustekurkku ja omena sekä viipaloi punasipuli ohuiksi renkaiksi. Sekoita kastike kulhon/rasian pohjalla ja sekoita joukkoon paloitellut aineet, pavut, herneet ja persilja. Laita kansi päälle ja anna maustua jääkaapissa mieluiten seuraavaan päivään.

2 kommenttia:

Luomulaakson Maria kirjoitti...

Ehdinpäs vihdoin lukemaan enemmän blogiasi! Herkullisen oloisia ruokia täällä. Pitää kai yrittää kokeilla jonain päivänä. Laitoin muuten omaan blogiini linkin sinun blogiisi. Ei varmaankaan haittaa.

annika kirjoitti...

Oi nam, pitäisi jossain vaiheessa taas pitkästä aikaa tehdä perunasalaattia, se on niin hyvää!