Ruskapasta¨
vajaa 2 dl täysjyväpenneä
1 tl seesaminsiemeniä
½ punasipuli
2 pientä porkkanaa
½ keltainen paprika
1 iso valkosipulinkynsi
1 tl oliiviöljyä
basilikaa, mustapippuria, suolaa
muutama kuutio aurinkokuivattu tomaatti Feta Snackia
1 öljyynsäilötty aurinkokuivattu tomaatti hienonnettuna (tai vastaava määrä fetamarinadista)
1 tl öljymarinadia
Keitä pasta kypsäksi ja valuta. Paahda seesaminsiemenet kuivalla pannulla. Siivuta sillä aikaa porkkana ohueksi, suikaloi paprika ja punasipuli ja hienonna valkosipuli. Freesaa kasvikset pikaisesti pannulla ja mausta seos. Pieni fetakuutioita (tai sitten älä; pilkkomisvimma...) ja sekoita kasvisseos, feta, hienonnettu tomaatti ja öljy keskenään, ripottele pinnalle paahdetut seesaminsiemenet ja nauti.
Tämä oli kyllä loistava ruoka, nopea(20 min), herkullinen ja antoi juuri sopivan kylläisyyden tunteen. Älysin myös ekaa kertaa kokeilla raastinraudan siivutusterää porkkanaan ja sehän olikin tosi kätevä, ohuita siivuja erittäin näpsäkästi. Aina yhtä antoisaa keksiä joku uusi kikkakakkonen (tai oliko tuossa nyt sitten niin paljon keksimistä...). Vielä kun saisi apuvälineen juuresten suikalointiin... Ideoita?
2 kommenttia:
Eikö sitä raastinraudan osaa voi käyttää muidenkin juuresten viipalointiin, jos haluaa ohuita suikaleita? Esim. lanttu pitää ensin toki leikata hieman pienemmäksi, mutta luulis toimivan. En muuten itse ole älynnyt käyttää sitä kohtaa raastimesta, vaikka joskus esim. wokatessa ohuet juuresviipaleet ois just hyviä, valmistuis nopeammin! Eli kiitos vinkistä. (:
Juu, totta kai. Mutta kunnollisia suikaleita ei ainakaan meidän raasterilla voi tehdä.
Lähetä kommentti