Kaali-juurespannu
1 sipuli
pala juuriselleriä
2 perunaa
4 pientä porkkanaa
lohko (kurttu)kaalta
n. 2 rkl rypsiöljyä
n. 3 dl vettä
3/4 dl tummaa soijarouhetta
1 1/4 dl vettä
n. ½ tl paprikajauhetta
vajaa ½ tl suolaa
3 mustapippuria
½ tl timjamia
3-4 rkl ruohosipulisulatejuustoa
½ tl meiramia
1/4-½ tl suolaa
Pilko juurekset, hienonna sipuli ja kaali. Kuullota öljyssä noin 5 min ja lisää sitten kiehuva vesi. Anna hautua, kunnes juurekset pehmeitä, noin 15 min. Kaada kiehuva vesi soijarouheen ja mausteiden päälle(suola, paprika, pippuri, timjami) ja anna turvota sillä aikaa, kun juurekset kypsyvät. Sekoita rouhe lopuksi kaalipannuun, samoin sulatejuusto ja loput mausteet. Tarjoa etikkakurkkujen ja puolukan sekä leivän kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti