keskiviikko 26. marraskuuta 2008

Kaali-juurespannu


Kaali-juurespannu

1 sipuli

pala juuriselleriä

2 perunaa

4 pientä porkkanaa

lohko (kurttu)kaalta

n. 2 rkl rypsiöljyä

n. 3 dl vettä

3/4 dl tummaa soijarouhetta

1 1/4 dl vettä

n. ½ tl paprikajauhetta

vajaa ½ tl suolaa

3 mustapippuria

½ tl timjamia

3-4 rkl ruohosipulisulatejuustoa

½ tl meiramia

1/4-½ tl suolaa

Pilko juurekset, hienonna sipuli ja kaali. Kuullota öljyssä noin 5 min ja lisää sitten kiehuva vesi. Anna hautua, kunnes juurekset pehmeitä, noin 15 min. Kaada kiehuva vesi soijarouheen ja mausteiden päälle(suola, paprika, pippuri, timjami) ja anna turvota sillä aikaa, kun juurekset kypsyvät. Sekoita rouhe lopuksi kaalipannuun, samoin sulatejuusto ja loput mausteet. Tarjoa etikkakurkkujen ja puolukan sekä leivän kanssa.

Ei kommentteja: