perjantai 21. marraskuuta 2008

Uunipuuro

Tätähän voi tehdä miljoonalla tavalla, mutta näin tällä kertaa. Tarkoituksena oli käyttää pelkkä ohraa, mutta se loppui, joten jatkoin riisillä. Yleensä en kyllä käytä koko riisiä (heti kamala selittely...ei mutta ihan oikeasti en käytä), mutta kun sitä kerran kaapissa on jäminä, niin kai sitä voi tällä tavoin aina joskus käytellä.
Johtuneeko suuresta vesimäärästä, mutta tämäkin puuro maistui hieman imeltyneeltä. Hassua, koska sitä ei ennen ole sattunut. Toisaalta puuro on ennen ollut tapana tehdä kokonaan maitoon, joten voiko siinä piillä selitys. Tietääkö kukaan paremmin?


Uunipuuro
1½ dl rikottuja ohrasuurimoita
½ dl puuroriisiä
5 dl vettä
5 dl maitoa
3/4 tl suolaa
Sekoita aineet vuoassa ja anna kypsyä yön yli muurin pesässä.

2 kommenttia:

an kirjoitti...

Oho, teitkö mun maidonsäästöohjeella? :D Laitan vain puolet maitoa, koska olen niin nuuka, ja meillä syödään paljon uunipuuroa. Parasta puuroa tulee kyllä jos laittaa koko nesteosuuden maitoa. Ohra-kaurahelmisekoitus on oma suosikkini tällä hetkellä.

Helmi kirjoitti...

Heh, en tietääkseni, mutta ompahan näemmä aika samanlainen. :D Mutta oletko itse havainnut imelää makua? En tajua, ei tämmöstä ennen ole ollut ja ärsyttää, koska uunipuuro on tosi ihanaa onnistuessaan.