tiistai 11. marraskuuta 2008

Erilainen fetasalaatti

Ohje on sovitus Keittiössä vihertää -kirjan reseptistä. Ensin vähän epäilin ajatusta potusta, porkkanasta ja parsakaalesta vihreällä salaattipedillä, mutta lopputulos oli oikein hyvä. Kaikessa tohinassa vain unohdin kokonaan mukaan suunnittelemani kidneypavut, mikä oli erittäin harmillista, koska jääkaapissa oleva rasia alkaa olla jo kypsä käytettäväksi. Täytyy pikimmiten keksiä niistä jotain muuta.
Parsakaalinen fetasalaatti (1:lle)

reilu kourallinen salaattisekoitusta
1 peruna
1 pieni porkkana
pala punasipulia
1 pieni tomaatti
pala kurkkua
50-100 g parsakaalta, yrttisuolaa(esim. Seltin)
½-1 dl kidneypapuja (jotka minulta siis unohtuivat)
muutama fetakuutio (aurinkokuivattu tomaatti snacks)
noin 1 tl fetamarinadia ja aurinkokuivattua tomaattia sieltä

Keitä peruna kuorineen porkkanan kanssa. Pilko sillä aikaa punasipuli, tomaatti ja kurkku. Kun peruna ja porkkana ovat lähes kypsiä, laita parsakaalet(mikäli pakasteesta, muutoin kauemmin) höyryritilään perunan ja porkkanan päälle(tai vain veteen kiehumaan, mutta höyryttämällä tulee parempia). Kuori kypsä peruna ja pilko se, samoin porkkana. Sekoita juureksiin öljy ja sekoita mukaan salaatti ja punasipuli. Kaada lautaselle ja asettele päälle kurkku, tomaatti, parsakaali(maustettu ripauksella yrttisuolaa) sekä puolitetut(jostain syystä tykkään puolittaa fetakuutiot) fetat ja pavut, jos vain muistat ne laittaa...

2 kommenttia:

Villikissa kirjoitti...

Tulee nälkä, kun vierailee sinun sivuillasi.On niin herkullisen näköisiä ruokia.
Varmaankin sinun isä ja äiti ovat tyytyväisiä, kun kokkailet kotona.Minä saan ihan itse tehdä ruokani, kun tytär on asunut pois kotoa jo useamman vuoden.Täytyy kyllä myöntää, että mies tekee aika usein ruokaa, mutta kun hän syö punaista lihaa ja minä en, pitää minun tehdä jotain itselleni, ellei ole tarjolla esim. kalaa tai kanaa.

Helmi kirjoitti...

Onhan ne tyytyväisiä, varsinkin kun leivon. :D Ennen olivat ehkä vielä tyytyväisempiä, kun laitoin liharuokaakin, yleensä vieläpä päivittäin. Siirryttyäni kasvislinjalle ei voi enää järjestää yleisiä tarjoiluja, isäntä kun ei rehuihin koske, korkeintaan pakon edessä. Huoh..
Toisaalta on ihna kivakin tehdä pöperöt vain itselle; voi syödä silloin, kun hyvältä tuntuu.