tiistai 4. marraskuuta 2008

Falafelit ja tuoretomaattipasta



Tässä eilen tehtyjä falafelejä, jotka olikin oikein hyviä, samoin pasta. Taikinasta oli ehkä vähän työläs tehdä pyörykät, mutta lopputulos oli sen arvoinen: maukkaita, meheviä ja kauniitä. Pyöryköitä olisi riittänyt kolmelle (ohjeessa kaksi annosta), pastastakin riitti hyvin kahdelle (1 annos). Ohjeiden annosmitoituksiin saa kyllä lähes aina lisätä ainakin yhden hengen. Teki taas kerran vähän mieli kommentoida äitille hänen ateriointitapaansa, mutta pidin mölyt kutakuinkin mahassani. Äitee nimittäin lisäsi lautaselleen ronskisti ketsuppia, Thousand Island -salaatinkastiketta sekä, ei enempää eikä vähempää kuin, ETIKKAPUNAJUURIA! Voi elämä...
Tämä on siis Makun ruokaviikon viimeinen resepti. Ei kyllä Maku pettänyt, kaikki ohjeet oli tosi hyviä. Suosikkini oli ehkä bataattikeitto ja paljon mainostamani aurinkodukkah.
Falafelit
1 rkl öljyä
1½ dl sipulisilppua
3½ dl kypsiä kikherneitä
3/4 dl grahamjauhoja
2 valkosipulinkynttä
1 tl juustokuminaa
1 tl suolaa
1/4 tl cayannepippuria
1/4 tl mustapippuria
1 dl tuoretta korianteria tai persiljaa
1 rkl tahinia tai maapähkinävoita
1 rkl sitruunamehua
Kuullota sipulisilppu. (Pehmensin mikrossa.) Mittaa kaikki aineet monitoimikoneen kulhoon ja jauha tasaiseksi. Pyörittele pyöryköiksi ja sitten grahamjauhoissa. Paista pannulla öljyssä.
Tuoretomaattipasta
Kastike:
2 tomaattia kuutioina
1/4 punaista paprikaa
½ dl basilikaa (korvasin noin 1 tl kuivattua)
1 rkl tuoretta tai ½ tl kuivattua oreganoa
2 rkl oliiviöljyä (1 riitti minusta aivan hyvin)
1 rkl balsamiviinietikkaa (laitoin ½)
1 valkosipulinkynsi
1 tl sokeria (inkkaria taas kerran)
½ tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
Lisäksi 100 g täysjyväpastaa
Sekoita kastikkeen aineet ja kaada kuuman pastan joukkoon.
Pakko tässä vielä harrastaa vähän piilomainontaa. Olen nimittäin aivan ihastunut Punnitse&Säästän luomu pähkinäsekoitukseen. Aivan toista maata kuin normipähkinät. Näissä kyllä huomaa eron normaalien ja luomun välillä!

Ei kommentteja: