lauantai 22. marraskuuta 2008

Spelttimannapuuro ja raparperi-mansikkasoppa

Yleensä en perusta sopasta puuron kanssa, en varsinkaan hiutalepuurojen kanssa, mutta mannapuuro on sellainen, joka maistuu hyvin kera marjakeiton. Mannapuuro on myös isin herkkua, joten sitä tulee laitettua aika usein. Eilisen -50%-maidonkin loput sai hyvin käytettyä tähän.

Spelttimannapuuro

n. 2 dl vettä

n. 7 dl maitoa

2 dl täysjyväspelttimannaa

3/4 tl suolaa

Kaada manna kiehuvaan nesteeseen koko ajan sekoittaen, laita levy nollaan. Sekoittele minuutti pari ja jätä kiehumisen rauhoituttua kannen alla hautumaan 5-10 minuutiksi. Mausta lopuksi suolalla.

Raparperi-mansikkakeitto

5 dl jäistä raparperia

2-3 dl jäisiä mansikoita

n. 3 dl vettä

2 rkl perunajauhoja

½ dl täysruokosokeria

Keitä mansikoita ja raparperia hiljakseen noin 5 min. Soseuta sauvasekoittimellaSekoita perunajauhot vesitilkkaan ja kaada ohuena nauhana hyvin sekoittaen sopan sekaan ja laita kattila takaisin liedelle. Sekoita koko ajan, ja kun ensimmäiset kuplat ilmestyvät, nosta pois levyltä ja jäähdytä.

Ei kommentteja: