perjantai 28. marraskuuta 2008

Lusmuilua

Olin suunnitellut täksi päiväksi oikein hyvät kokkaukset, mutta tultuani kotiin, oli niin huutava nälkä, että jotain murua piti saada rinnan alle - nopeasti. En siis tänään jaksanut laittaa mitään kovin ihmeellistä, mutta niinhän se tunnetusti on, että parhaat herkut syntyvät hetken mielijohteesta. Pannulle vain kaikkea, mikä vastaan sattui osumaan ja voila; herkku on valmis. Tarjoillaan rukiisen limpun kera.

Sotku (1:lle)

2 pientä kypsää perunaa

2 valkosipulinkynttä

oliiviöljyä

100-200 g pakastekasviksia (sadonkorjuu kasvikset ja kasvissuikaleet)

½ dl ruskeita papuja

muutama fetakuutio

1 reilu tl pestoa

ripaus yrttisuolaa ja mustapippuria

Lämmitä öljy ja lisää siivutettu valkosipuli ja pilkotut perunat. Kuullota hetki. Lisää sitten pakastekasvikset ja paistele noin 5 min. Lisää lopuksi huuhdotut pavut, pesto, mausteet ja viimeisenä feta. Valmista nälkäiseen suuhun noin 10 minuutissa.

Tässä on muuten maailman ihaninta pestoa, hankittu Punnitse&Säästästä. Erityisen ihanan tästä tekevät herkullset auringonkukansiemenien ja cashewpähkinöiden palat. Kannattaa kokeilla.


Äiti tuli pitkän päivän jälkeen kuuden maissa kotiin (ja sehän ei tunnetusti työpäivän aikana mitään syö), joten laittelin sille muhkean munakkaan. Gratinointi vain vähän epäonnistui, koska muurissa ei enää ollut tarpeeksi lämpöä jäljellä aikaisemman lämmityksen jäljiltä.


Muhkea munakas (1:lle)

oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä
paprikajauhetta
1 dl hemapaa (herne-maissi-paprika)
3-4 rkl ruskeita papuja
1 reilu tl pestoa
2 munaa
2 rkl vettä
½ tl suolaa
mustapippuria
2 rkl parmesaaniraastetta + 1 rkl emmentalraastetta

Lämmitä öljy ja kuullota paprikajauhetta ja valkosipulisiivuja siinä muutama minuutti. Lisää hemapa, pavut ja pesto ja paista nopeasti. Siirrä odottamaan. Paista sitten munakas öljytilkassa pannulla. (Sekoita ensin munat, vesi ja mausteet.) Kun munakas on hyytynyt, siirrä se lautaselle ja kaada hemapa-papusotku toiselle laidalle ja käännä toinen puoli päälle. Ripottele päälle juustoraasteet ja gratinoin uunissa 5-10 min (225-250 asteessa).

Viikonloppuna luvassa vähän rakentavamman laatuista kokkailua. Tämä on lupaus.

1 kommentti:

Villikissa kirjoitti...

Äiti oli varmaankin tyytyväinen munakkaaseen.
Tulee aina nälkä kun käy sinun sivuillasi=D