keskiviikko 27. heinäkuuta 2011

Kiva limppa


Viva ciabattan ohjetta mukaillen mentiin ja tulihan penteleen hyvää leipää! Ekstra namia graavikalan kanssa, omskis!


Vienon maltainen limppu

170 g vettä
120 g jauhoja (mörkt lantbrödsmjöl tai vastaava rukiinen jauhoseos)
35 g tattarirouhetta
20 g seesaminsiemeniä
4 g maltaita
3 g hiivaa
8 g siirappia

110 g jauhoja (hiivaleipä)
5 g suolaa

Sekoita ekat aineet keskenään, anna muhia 2-3 h. Vaivaa jauhot sekaan, noin 2 min, ja lisää sitten suola ja jatka vaivausta 6 min. Kohota 1 h öljytyssä astiassa. Pyöräytä leiväksi ja kohota 45 min. Kuumenna uuni ensin 250 asteeseen, laita leipä sisään, laske lämpö 200 asteeseen ja paista sitten kypsäksi, noin 30-35 min.


Ei kommentteja: