perjantai 15. heinäkuuta 2011

Yöllinen


Kesälomalla on vähän huono vaikutus unirytmiini. Tai en nyt tiedä, onko se toisaalta niin huonokaan, sillä nautin suunnattomasti tästä aikatauluttomasta ajasta ja siitä, kun voin herätä milloin haluan ja nauttia öisistä hetkistä kaikessa rauhassa. Tällä on luonnollisesti myös vaikutusta ateria-aikoihini: aamupalan syön yleensä yhden jälkeen, lounaan kuuden seitsemän aikaan ja päivällisen puolilta öin. Päivällinen tosin on kyseiselle aterialle hieman huono nimi, joten olenkin alkanut käyttää nimitystä yöllinen.


Yöllisen valmistaminen on aina todella ihanaa. Kesäyön rauha, valo ja seesteinen tunnelma herkistävät mieleni kerta toisensa jälkeen. Olin ajatellut syödä tänään yölliseksi ihan vain voileivän tai pari sekä marjoja soijajogurtilla. Olen nimittäin vain läpikulkumatkalla Oulussa, enkä hankkinut jääkaappiin leivänpäällysrehuja, mansikoita, soijajogurttia ja rahkaa kummempia aineksia. Jotenkin ajatus leipäateriasta ei houkuttanut, joten päätin yrittää salaatin kasaamista saatavilla olevista aineista. Sain aikaan hyvin klassisen kesäsalaatin, mutta joskus on hyvä palata elämän perusasioihin.


Mozzarellasalaatti yhdelle

jääsalaattia
1 tomaatti
pätkä kurkkua
4-5 mansikkaa
4-5 oliivia
50 g mozzarellaa
balsamicoa, oliiviöljyä

Revi salaatti lautaselle, lisää mukaan tomatti- ja kurkkukuutiot, mansikkalohkot, oliivit ja revitty mozzarella. Valuta kostukkeeksi balsamicoa ja oliiviöljyä.


Aijai, mitä balsamicoa minulla olikaan kaapissani! Korkkasin uuden pullon ja tämä oli niin herkkua, että melkein join sitä suoraan pullosta. Tilasin tämän loppukeväästä luomupiirin kautta ja menee kyllä tilaukseen toistekin!


Eivätkä aijait siihen lopu! Ennen Kajaanista poistumistani en voinut ohittaa Pekka Heikkisen leipomoa, josta tällä kertaa mukaan lähti riihiruisleipä ja tervaleipä. Tervaleipä oli aivan l-o-i-s-t-a-v-a-a! Kevyt tervainen, savuun vivahtava aromi tumman mallasleivän maustajana on aivan nappiveto. Pekkis ei petä!


Ei kommentteja: