Linssisalaatti
1,5 dl vihreitä linssejä
1/2 tl suolaa, vettä
2-3 rkl oliiviöljyä
n. 1 rkl balsamicoa
5 porkkanaa
4 uuden sadon sipulia
oliiviöljyä, sormisuolaa
salaattisekoitusta (kasvimaalta lehtisalaattia ja viinisuolaheinää)
2 rkl auringonkukansiemeniä
2 rkl kurpitsansiemeniä
soijakastiketta
Keitä linssit suolavedessä kypsiksi. Jos kaikki vesi ei ole imeytynyt, kaada liiat pois ja lisää linsseihin oliiviöljyä ja balsamicoa. Jätä maustumaan.
Tee porkkanoista tikkuja ja puolita sipulit pitkittäin. (Säästä varret kastikkeeseen.) Valuta päälle vähän oliiviöljyä ja ripota suolaa. Paahda kasviksia 250 asteessa 10-15 min.
Paahda siemenet ja mausta soijakastikkeella.
Laita porkkanat ja sipulit salaattipedille, kaada linssit päälle ja ripottele pinnalle lopuksi siemenet.
Kolmen yrtin kermaviilikastike
1 prk kermaviiliä
1/2 tl suolaa
1 tl hunajaa
mustapippuria
1/2 rkl tuoretta rosmariinia hienonnettuna
1 rkl tuoretta basilikaa
1 rkl tuoretta oreganoa
3/4 dl hienonnettuja kesäsipulin varsia
Kaikki vain sekaisin ja hetkeksi maustumaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti