sunnuntai 17. heinäkuuta 2011

Linssisalaatti


Lounaalla tänään mm. linssisalaattia, paistettua nieriää, hölskytysretiisejä, tillistä kesäkaalisalaattia sekä kukkakaalia ja vihreitä papuja sitruunaöljyssä. Linssisalaattiin sain idean Glorian R&V:stä, jossa salaatin rinnalle oli valmistettu kolmen sipulin kermaviilikastike. Mulla kastikkeen sipulit jäi yhteen laatuun, mutta yrttiruukustani nappailin sen sijaan kolmea eri yrttiä kastikkeeseen. Herätti hyväksyvää hyrinää.


Linssisalaatti

1,5 dl vihreitä linssejä
1/2 tl suolaa, vettä
2-3 rkl oliiviöljyä
n. 1 rkl balsamicoa

5 porkkanaa
4 uuden sadon sipulia
oliiviöljyä, sormisuolaa

salaattisekoitusta (kasvimaalta lehtisalaattia ja viinisuolaheinää)

2 rkl auringonkukansiemeniä
2 rkl kurpitsansiemeniä
soijakastiketta

Keitä linssit suolavedessä kypsiksi. Jos kaikki vesi ei ole imeytynyt, kaada liiat pois ja lisää linsseihin oliiviöljyä ja balsamicoa. Jätä maustumaan.
Tee porkkanoista tikkuja ja puolita sipulit pitkittäin. (Säästä varret kastikkeeseen.) Valuta päälle vähän oliiviöljyä ja ripota suolaa. Paahda kasviksia 250 asteessa 10-15 min.
Paahda siemenet ja mausta soijakastikkeella.
Laita porkkanat ja sipulit salaattipedille, kaada linssit päälle ja ripottele pinnalle lopuksi siemenet.


Kolmen yrtin kermaviilikastike

1 prk kermaviiliä
1/2 tl suolaa
1 tl hunajaa
mustapippuria
1/2 rkl tuoretta rosmariinia hienonnettuna
1 rkl tuoretta basilikaa
1 rkl tuoretta oreganoa
3/4 dl hienonnettuja kesäsipulin varsia

Kaikki vain sekaisin ja hetkeksi maustumaan.

Ei kommentteja: