maanantai 8. elokuuta 2011

Kultainen kasvimaa


Harmittaa vietävästi, kun kasvimaan pitää olla kukkeimmillaan juuri silloin, kun minun pitää poistua Karungin maaperältä vanhempien luota takaisin Ouluun. Ehdin onneksi jonkin verran nauttia näistä herkuista.

Pikaisesti pyöräytetty salaatti lounasta varten:

lehtisalaattia
viinisuolaheinää
tilliä
oreganoa
ruohosipulia
oliiviöljyä
sormisuolaa
fetaa


Punajuuren naatteja olen halunnut kokeilla jo pitemmän aikaa ja nyt vihdoin sain kokeiltua. Naatit eivät olleet mitenkään pääosassa tässä lisäkesotkussa, mutta hyvää se kuitenkin oli!


Lisäkesotku

uusia sipuleita varsineen
valkosipulia
punajuuren naatteja
tuoretta pinaattia
voita ja rypsiöljyä
erilaisia kasviksia (jääkaappi tyhjä, joten käytin erilaisia pakastevihanneksia)
tuorejuustoa (Castellon pikantti luomu on huippua! Löytyy ainakin Haaparannan ICA Maxista)
suolaa, mustapippuria
tuoretta oreganoa

Pyöräytä hienonnetut sipulit, naatit ja pinaatit rasvassa pannulla. Lisää muut kasvikset, kypsennä sopiviksi ja lisää lopuksi tuorejuusto sekä mausteet.

Aterian lisääkkeeksi paistettiin myös siika-/taimen-/jotain tuntemattomia vaaleita kalafileitä.Pyysin äitiä tuomaan lisää naatteja minulle Ouluun, jahka tulevat käymään luonani. Tilauslistalla on myös paljon uusia pottuja vaihto-oppilaille suunnittelemaani Suomi-ateriaa varten. Portugalilainen tyttö asuu luonamme tämän kuun ja myös muiden vaihtareiden kanssa tulee hengailtua. Jossain vaiheessa tiedossa myös vastavuoroisesti kansainvälinen illallinen meille. Kelpaa!


Kuvat ovat tällä kertaa kännykällä otettuja, kun luulin kamerani olevan teillä tietymättömillä. Laatu ei siis ole kovin hääppöinen, mutta toisaalta saa tuolla telefoonillakin suorastaan yllättävän hyviä otoksia, varsinkin paremmassa valaistuksessa.

Ei kommentteja: