torstai 14. heinäkuuta 2011

Kajaanimenu nro 1


Muutaman päivän ekskursio Kajaaniin kavereiden luo toi mukanaan erinäköisiä kokkailuja yksin ja yhdessä sekä monta herkkuhetkeä. Taas kerran tuli todettua, että antoisinta ruoanlaitto on, kun sen hedelmät saa jakaa porukalla rakkaiden ystävien kanssa.

Menu 1:

- melonijuoma
- tofu-pastasalaatti persiljapestolla
- paahdetut tapenadekasvikset

- raw-mansikkatorttu


Melonijuoma

1/2 vesimeloni
kourallinen basilikaa
3 limen mehu
1-1,5 l kivennäisvettä (mansikka-raparperi)
3-4 dl haudutettua vihreää teetä
2-3 rkl hunajaa

Soseuta meloni ja basilika sileäksi sauvasekoittimella. Liuota hunaja teeheen. Yhdistä tee, limenmehu ja kivennäisvesi melonisoseeseen ja jäähdytä hyvin.



Tofu-pastasalaatti persiljapestolla

Persiljapesto:
1 ruukku persiljaa
2 valkosipulinkynttä
n. 3/4 dl oliiviöljyä
1/2 sitruunan mehu
100 g pinjansiemeniä
n. 1 tl suolakiteitä
mustapippuria

250 g maustamatonta tofua
3 dl cappelli täysjyväpastaa
250 g kirsikkatomaatteja
200 g herneitä
1 uuden sadon sipuli varsineen
1 ruukku jääsalaattia tai friseetä (ja/tai rucolaa)

Paahda pinjansiemenet. Soseuta pesto tehosekoittimella tai mieluummin morttelilla. Sekoita kuutioitu tofu ja keitetty pasta pestoon, jätä maustumaan vähintään 3 tunniksi. Puolita tomaatit ja viipaloi sipuli ohueksi. Sekoita kaikki ainekset ja laita tarjolle salaatilla vuorattuun astiaan.


Paahdetut kasvikset tapenadella

1 kesäkurpitsa
3 paprikaa (eri värisiä)
2 punasipulia
3 valkosipulinkynttä
2-3 rkl oliiviöljyä
suolaa, pippuria

Tapenade:
n. 3 dl kalamataoliiveja (poista kivet)
1 valkosipulinkynsi
1 rkl sitruunamehua
2-3 rkl oliiviöljyä
1/2 dl hienonnettua persiljaa
1 tl timjamia
mustapippuria

250 g kirsikkatomaatteja
1 prk kikherneitä
tuoretta basilikaa

Paahda paloitellut kasvikset 225 asteessa n. 15 min. Anna jäähtyä.


Valmista tapenade soseuttamalla kaikki ainekset tahnaksi.


Sekoita tapenade kasviksiin, lohkottuihin kirsikkatomaatteihin ja kikherneisiin, koristele basilikalla.



Raw-mansikkatorttu

1 dl cashewpähkinöitä
1,5 dl manteleita
1 dl saksanpähkinöitä
4 viikunaa
1/4 tl merisuolaa

2 banaania
2 rkl sitruunamehua

2 dl cashewpähkinöitä
2-2,5 dl vettä
4 taatelia

tuoreita mansikoita

Laita viikunat likoamaan omaan astiaansa, cashewpähkinät ja taatelit omaansa. Anna liota ainakin pari tuntia.

Valmista pohja ajamalla pähkinät, viikunat sekä hieman vettä tasaiseksi massaksi, mausta suolaripauksella. Painele tarjoiluastian pohjalle.


Soseuta banaanit haarukalla ja sekoita mukaan sitruunamehu. Levitä pohjan päälle.


Sekoita cashewit sekä taatelit tehosekoittimessa (hätätapauksessa, eli minun tapauksessani, sauvasekoittimella) sileäksi kermaksi.

Levitä cashewkerma tortun päälle ja koristele koko komeus mansikoilla. Naminami maiskis!




Ei kommentteja: