Menu 1:
- melonijuoma
- tofu-pastasalaatti persiljapestolla
- paahdetut tapenadekasvikset
- raw-mansikkatorttu
Melonijuoma
1/2 vesimeloni
kourallinen basilikaa
3 limen mehu
1-1,5 l kivennäisvettä (mansikka-raparperi)
3-4 dl haudutettua vihreää teetä
2-3 rkl hunajaa
Soseuta meloni ja basilika sileäksi sauvasekoittimella. Liuota hunaja teeheen. Yhdistä tee, limenmehu ja kivennäisvesi melonisoseeseen ja jäähdytä hyvin.
Tofu-pastasalaatti persiljapestolla
Persiljapesto:
1 ruukku persiljaa
2 valkosipulinkynttä
n. 3/4 dl oliiviöljyä
1/2 sitruunan mehu
100 g pinjansiemeniä
n. 1 tl suolakiteitä
mustapippuria
250 g maustamatonta tofua
3 dl cappelli täysjyväpastaa
250 g kirsikkatomaatteja
200 g herneitä
1 uuden sadon sipuli varsineen
1 ruukku jääsalaattia tai friseetä (ja/tai rucolaa)
Paahda pinjansiemenet. Soseuta pesto tehosekoittimella tai mieluummin morttelilla. Sekoita kuutioitu tofu ja keitetty pasta pestoon, jätä maustumaan vähintään 3 tunniksi. Puolita tomaatit ja viipaloi sipuli ohueksi. Sekoita kaikki ainekset ja laita tarjolle salaatilla vuorattuun astiaan.
Paahdetut kasvikset tapenadella
1 kesäkurpitsa
3 paprikaa (eri värisiä)
2 punasipulia
3 valkosipulinkynttä
2-3 rkl oliiviöljyä
suolaa, pippuria
Tapenade:
n. 3 dl kalamataoliiveja (poista kivet)
1 valkosipulinkynsi
1 rkl sitruunamehua
2-3 rkl oliiviöljyä
1/2 dl hienonnettua persiljaa
1 tl timjamia
mustapippuria
250 g kirsikkatomaatteja
1 prk kikherneitä
tuoretta basilikaa
Paahda paloitellut kasvikset 225 asteessa n. 15 min. Anna jäähtyä.
Valmista tapenade soseuttamalla kaikki ainekset tahnaksi.
Sekoita tapenade kasviksiin, lohkottuihin kirsikkatomaatteihin ja kikherneisiin, koristele basilikalla.
Raw-mansikkatorttu
1 dl cashewpähkinöitä
1,5 dl manteleita
1 dl saksanpähkinöitä
4 viikunaa
1/4 tl merisuolaa
2 banaania
2 rkl sitruunamehua
2 dl cashewpähkinöitä
2-2,5 dl vettä
4 taatelia
tuoreita mansikoita
Laita viikunat likoamaan omaan astiaansa, cashewpähkinät ja taatelit omaansa. Anna liota ainakin pari tuntia.
Valmista pohja ajamalla pähkinät, viikunat sekä hieman vettä tasaiseksi massaksi, mausta suolaripauksella. Painele tarjoiluastian pohjalle.
Soseuta banaanit haarukalla ja sekoita mukaan sitruunamehu. Levitä pohjan päälle.
Sekoita cashewit sekä taatelit tehosekoittimessa (hätätapauksessa, eli minun tapauksessani, sauvasekoittimella) sileäksi kermaksi.
Levitä cashewkerma tortun päälle ja koristele koko komeus mansikoilla. Naminami maiskis!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti