Lopulta sain kuitenkin paprikani ja tomaattini grillattua ihan onnellisesti ja hyvän keiton aikaiseksi. Ja kaikki elivät elämänsä onnellisina loppuun asti. Loppu.
Keitto grillatuista punaisista (ja vähän muustakin)
1 l vettä
1 tl suolaa
5 mustapippuria
5 valkopippuria
2 rosmariinin oksaa
2 timjamin oksaa
2 oreganon oksaa
1 laakerinlehti
3 porkkanaa puolitettuina
1 iso sipuli lohkoina
3 valkosipulinkynttä
2 paprikaa
250 g kirsikkatomaatteja (miel. tertussa)
3 porkkanaa
1/2 kesäkurpitsa
1 tlk suuria valkoisia papuja
kourallinen pinaatin lehtiä
2-3 rkl oliiviöljyä
3 rkl hienonnettua basilikaa
Laita ensimmäiset ainekset kattilaan ja keitä lientä 30-60 min. Grillaa paprikat ja tomaatit. Laita kuumat paprikat pussiin ja sulje pussi. Hetken kuluttua saat kuoren helposti irti. Paloittele porkkanat, kesäkurpitsa ja paprikat. Siivilöi kasvisliemi ja laita porkkanat ja kesäkurpitsa kiehumaan noin 15 minuutiksi. Lisää suikaloitu paprika, tomaatit, pinaatti ja pavut ja anna kiehua hetki. Lisää lopuksi öljy ja basilika, tarkista maku.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti