Mansikkadaiquiri (4:lle)
1 dl vaaleaa rommia (mulla oli vain tummaa, mutta hyvin kävi sekin)
1 rkl sitruunamehua
2 rkl inkkarisokeria
20-25 makeaa mansikkaa
runsaasti jäämurskaa
Sekoita rommi, sitruunamehu, sokeri ja mansikat sauvasekoittimella tasaiseksi juomaksi. Täytä neljä lasia puolilleen jäämurskalla ja kaada juoma päälle. Tarjoa heti.
Jäämurskan teko on muuten mainio tapa purkaa tukahdutettuja aggressioita: pussi täyteen jääpaloja, kaulin käteen ja eikun mätkimään. Olo oli kuin milläkin tunteettomalla raakalaismurhaajalla, kun hakkasin jääpalasäkkiä apinan raivolla. Muutama jääpala jäi kokonaiseksi, mutta kyllä murskaakin syntyi yllättävänkin hyvin.
Uusi kämppis toi mukanaan talon aivan mainion jääpalamasiinan. Purkissa on kaksi osaa sisäkkäin: ulommassa valmistuvat jääpalat ja sisemmässä voi säilyttää valmiita jäitä. Kun ulomman kulhon täyttää vedellä ja painaa sisäosan sisään, täyttyvät jääpalamuotit vedelle ja liika vesi tulvii ulos. Tiedä sitten, mistä tämä ihmelaite on peräisin, mutta hyvin nopeassa ajassa se on löytänyt tiensä sydämeeni.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti