Mukaan reissusta tarttuivat mm. nämä eväät: savusärkeä öljyssä ja tomaattikastikkeessa, tuoretta hunajaa, hirvenlihaa, Juntulan tilan puolukka-kaarnikkamuroja ja kajaanilaisen Pekka Heikkisen leipomon leipiä. Itselleni ostin idätetyn ruisvuokaleivän sekä luomunyrkkirieskan ja vanhemmille ruisreikä- ja ohraleivän. Jo aikaisemmin olen todennut Pekka Heikkisen leivät herkullisiksi ja varsinkin idätetty ruisvuoka on aivan fantastista! Jos liikutte kajaanissa päin, piipahtakaa ihmeessä!
Juntulan murot olivat myös ennestään tuttuja ja tällä kertaa valitsin kaapin täytteeksi maun puolukka-kaarnikka. Murot ovat kerrassaan mainioita, sillä niitä ei ole turhan pitkällä ainesosaluettelolla pilattu ja maku on tosissaan marjainen. Sekoittelen näitä yleensä mysliin tai syön ihan sellaisenaan jogurtin, viilin tai rahkan kanssa.
Oulun puoleen päästyäni kävimme ystäväni kanssa istuskelemassa läheisessä Koivurannan kahvilassa, joka paljastuikin aivan ihanaksi paikaksi! Valikoimaan kuului mm. herkullisia voileipiä ja runsaita salaatteja, hyvät juomavalikoimat, ihania kakkuja ja tietysti jätskiä. Sisustus oli myös tosi viihtyisä ja ulkona pöytiä riitti runsaasti, joskin melkein kaikki olivat täynnä. Paikka nauttii siis ilmeisen suurta suosiota hieman syrjäisestä sijainnista huolimatta.
Valitsin teekupposen kaveriksi kasvis-fetamunakasrullan salaatilla ja ystäväni otti kalaisan ruisleivän. Maistuvat pikkusuolaiset, joskin olisin ehkä mieluummin korvannut annokseni balsamicosiirapin jollain raikkaalla vinegretillä tai vaikka kermaviilikastikkeella. Pieniä olivat valituksen aiheet, joten tänne palaan uudestaan!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti