Tein Linnan juhlien katselua varten cocktailkutsuhenkiset tarjoilut. Näitä oli mukava napsia samalla, kun arvosteltiin pukuja. Suosikeikini nousivat poro-leipäjuustot, silli-perunapalat ja suolaiset torttuset sekä tietenkin glögi.
Paprika-pähkinätortut (Maku)
Täyte
1 paprika paloiteltuna
125 g pekaanipähkinöitä
4 valkosipulinkynttä
1½ rkl omenaviinietikkaa
1 rkl korppujauhoja
1 rkl paprikajauhetta
2 tl sokeria
1 tl suolaa
½ tl cayannepippuria
1 pieni muna
Lisäksi
6 torttutaikinalevyä
Voiteluun
munaa
Soseuta täytteen aineet ja sekoita sitten joukkoon muna. Anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti. Täytä tortut täytteellä, voitele munalla ja paista 225 asteessa noin 15 min.
Pinaatti-fetatortut (Maku)
Täyte
150 g pakastepinaattia
200 g fetajuustoa
½ dl ranskankermaa
1 rkl korppujauhoja
1 tl oreganoa
½ tl timjamia
1/4 tl mustapippuria
1 pieni muna
Lisäksi
6 torttutaikinalevyä
Voiteluun
munaa
Purista sulaneesta pinaatista liika neste pois siivilässä. Murenna feta ja sekoita täytteen aineet keskenään. Anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti. Täytä tortut täytteellä, voitele munalla ja paista 225 asteessa noin 15 min.
Leipäset (Kotilieden joulunaika)
ruisvuokaleipää
kylmäsavuporoa
persiljaa
vaaleaa vuokaleipää(paahtoleipää)
kylmäsavulohta
tilliä
tuorejuustoa
Leikkaa halutessasi muoteilla leivistä ja porosta esim. sydämiä ja tähtiä. Voitele leipäset tuorejuustolla ja laita päälle täytteet.
Leipäjuustoa ja savuporoa (Kotilieden joulunaika)
Leikkaa leipäjuustosta muotilla paloja, samoin porosta. Päällystä leipäjuustopalat tuorejuustolla ja porolla.
Silli-perunapalat (Kotilieden joulunaika)
keitettyjä perunoita
Täyte
½-1 dl ranskankermaa
2 keitettyä munaa
1 sipuli
½-1 dl hienonnettua maustesilliä
mustapippuria, tilliä
Hienonna muna ja sipuli, sekoita täytteen aineet. Anna maustua jääkaapissa pari tuntia. Kuori perunat ja leikkaa parin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Nosta päälle kasa täytettä. Koristele tillillä (ja silliviipaleilla).
Täytetyt herkkusienet
herkkusieniä
siitakesieniä
sipuli
oliiviöljyä
suolaa, valkopippuria, tilliä
Kuullota siitakesienisilppu, herkkusienten poistetut kannat ja sipuli oliiviöljyssä. Mausta. Täytä herkkusienten lakit seoksella.
Punainen glögi
½ l vettä
1 kanelitanko
2 tähtianis
n. 1 tl kokonaisia neilikoita
n. ½ tl inkivääriä (tai pala kokonaista)
1 dl mustaherukkamehutiivistettä
1 dl omena-puolukkamehutiivistettä
ripaus intiaanisokeria
Laita kattilaan vesi ja mausteet(paitsi sokeri) ja kuumenna kiehuvaksi. Laita sitten levy nollaan ja jätä kattila levylle ½-1 tunniksi. Lisää mehutiivisteet ja kiehauta. Lisää sokeri ja siivilöi tarjolle rusinoiden ja manteleiden kera.
Juustotarjotin
kuivattuja viikunoita ja taateleita sekä Aura-juustoa
omenaa ja Koskenlaskijaa
Vanilja-aprikoositortut (Myllyn Paras)
6 torttutaikinalevyä
Täyte
1 dl aprikoosimarmeladia
1 dl vaniljatuorejuustoa
1 dl mantelirouhetta
Voiteluun
munaa
Sekoita täytteen aineet ja käytä sitä torttujen täytteenä. Voitele tortut munalla ja paista 225 asteessa noin 15 min.
Wieniläiset suupalat (Kotilieden joulunaika)
200 g voita
1 dl sokeria
1 muna
150 g Wienernougat Crushia
2½ dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
Vaahdota voi ja sokeri. Lisää muna hyvin sekoittaen. Lisää sitten wienernougat rouhe ja sekoitetut kuivat aineet. Pursota taikinasta kukkasia leivinpaperille tai nostele pieniä kekoja. Paista 200 asteessa noin 10 min. Voit halutessasi koristella tai täyttää ne sulatetulla suklaalla.
Meillä oli tänään ruokavieraita (äitin sisko ja veli) ja mie siis heiluin kauhan varressa. Aattelin kuitenkin postata ne sapuskat huomenna, kun en enää jaksa naputella eikä sillon ole varmaan muutakaan postattavaa. On meinaan jämäruokia pariksi päiväksi... :D
1 kommentti:
Olipas teillä päin mahtavat herkut itsenäisyyspäivän kunniaksi.Varmaankin paremmat kuin linnassa=D
Lähetä kommentti