Kinkkupiirakka (1 iso tai 2 pienempää)
Pohja
2 dl vettä
25 g hiivaa
½ tl suolaa
½ dl öljyä
5-6 dl puolikarkeita spelttijauhoja (Birkkala)
Täyte
200-300 g joulukinkun jämiä
1 sipuli
1½ paprikaa
200 g maissia
pala (50-80 g) sinihomejuustoa
persiljaa ja ruohosipulia
pieni kourallinen saksan- ja pekaanipähkinöitä
n. 2 dl turkkilaista jogurttia
n. 1 dl soijakermaa
3 munaa
½ tl suolaa
n. ½ tl pippurisekoitusta
Liuota hiiva veteen, lisää suola, alusta jauhot, lisää loppuvaiheessa öljy ja alusta kiinteäksi. Kohota kaksinkertaiseksi. Hienonna sipuli ja sinihomejuusto, pilko paprika ja rouhi pähkinät, hienonna yrtit. Sekoita täytteen ainekset keskenään, mutta sekoita jogurtti, kerma, munat, suola ja pippuri erillään. Kauli kohonnut taikina ohueksi ja painele voideltuun vuokaan. Anna kohota hetki (5-10 min). Pistele pohja ja levitä päälle kinkku-kasvisseos.
Kaada sitten päälle "munajogurttikerma". Paista 200 asteessa noin 45 min.
Täytyy sanoa noista puolikarkeista spelttijauhoista sen verran, että Birkkalan jauhot ovat minusta SunSpeltiä paljon parempi vaihtoehto. SunSpelt sisältää nimittäin kuitua vaivaiset 3,2%, kun taas Birkkalassa taitaa olla 10%. En ole nyt aivan pilkulleen varma noista luvuista, mutta tuota luokkaa kumminkin ovat.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti