torstai 4. joulukuuta 2008

Kukkakaali-perunapihvit ja uunijuurekset

Joku aamu näin Huomenta Suomen Makuja-keittiössä valmistettavan kasvispihvejä kukkakaalesta ja perunasta. Kuullosti hyvältä, joten tänään tartuin kauhan varteen tuon idean voimalla. Mausteista muistin vain kurkuman ja laitoinkin sitä väriä antamaan. Muut mausteet laitoin suosikkieni mukaan. Oikein hyviä, paitsi että pääsivät vähän kuivahtamaan, kun muurin pesän lämpötasapaino ei oikein ollut kohdallaan. Aluksi se oli tosi kuuma, mutta sitten lämpö karkasi nopeasti. Sillä on vähän taipumusta tuohon nopeaan jäähtymiseen, mutta isi lupaili tehdä asialle jotain, ei aavistustakaan mitä...


Kukkakaali-perunapihvit (10-12 kpl)

1 pieni kukkakaali

4 keskikokoista perunaa

1 sipuli

1 iso valkosipulinkynsi

1 rkl tahinia

kurkumaa, jeeraa, korianteria, maustepippuria, forest blend -myllyä/suolaa

Keitä perunat kuorineen kypsäksi, lisää loppuvaiheessa kukkakaalen kukinnot kattilaan. Kun molemmat pehmeitä, kaada vesi pois. Kuori perunat ja muusaa haarukalla. Hienonna kukkakaalet "karkeaksi" ja sekoita mikrossa pehmennetyn sipulin kanssa perunan sekaan. Lisää myös hienonnettu valkosipuli, tahini ja mausteet. Muotoile taikinasta kostutetuin käsin pihvejä ja laita ne pellille. Paista uunissa 200-225 asteessa noin 15 min.


Uunijuurekset

1 lanttu

1 palsternakka

3 porkkanaa

2 sipulia

3 valkosipulinkynttä

mausteöljyä(rosmariini, tomaatti, basilika, valkosipuli)

suolaa, mustapippuria, (tuoretta) rosmariinia

Paloittele kuoritut juurekset, lohko sipulit ja pieni valkosipulinkynnet noin 4 osaan. Sekoita kaikki aineet vuoassa ja kypsennä uunissa n. 200 asteessa tuntisen verran.


Tässä muhii hapanjuureni... Laitoin sen tulemaan tiistai-iltana. Ohje on Mestarileipurin leipäkirjasta.

Hapanjuuri

1.-3. päivä:

1 dl 35-asteista vettä

200 g ruisjauhoja (vaaleaan juureen vehnäjauhoja)

100 g raastettua omenaa

Sekoita kaikki aineet ja sulje kannelliseen astiaan. Sekoittele kerta tai kaksi päivässä kolmen ensimmäisen päivän ajan.
To be continued...

Ei kommentteja: