Kukkakaali-perunapihvit (10-12 kpl)
1 pieni kukkakaali
4 keskikokoista perunaa
1 sipuli
1 iso valkosipulinkynsi
1 rkl tahinia
kurkumaa, jeeraa, korianteria, maustepippuria, forest blend -myllyä/suolaa
Keitä perunat kuorineen kypsäksi, lisää loppuvaiheessa kukkakaalen kukinnot kattilaan. Kun molemmat pehmeitä, kaada vesi pois. Kuori perunat ja muusaa haarukalla. Hienonna kukkakaalet "karkeaksi" ja sekoita mikrossa pehmennetyn sipulin kanssa perunan sekaan. Lisää myös hienonnettu valkosipuli, tahini ja mausteet. Muotoile taikinasta kostutetuin käsin pihvejä ja laita ne pellille. Paista uunissa 200-225 asteessa noin 15 min.
Uunijuurekset
1 lanttu
1 palsternakka
3 porkkanaa
2 sipulia
3 valkosipulinkynttä
mausteöljyä(rosmariini, tomaatti, basilika, valkosipuli)
suolaa, mustapippuria, (tuoretta) rosmariinia
Paloittele kuoritut juurekset, lohko sipulit ja pieni valkosipulinkynnet noin 4 osaan. Sekoita kaikki aineet vuoassa ja kypsennä uunissa n. 200 asteessa tuntisen verran.
Tässä muhii hapanjuureni... Laitoin sen tulemaan tiistai-iltana. Ohje on Mestarileipurin leipäkirjasta.
Hapanjuuri
1.-3. päivä:
1 dl 35-asteista vettä
200 g ruisjauhoja (vaaleaan juureen vehnäjauhoja)
100 g raastettua omenaa
Sekoita kaikki aineet ja sulje kannelliseen astiaan. Sekoittele kerta tai kaksi päivässä kolmen ensimmäisen päivän ajan.
To be continued...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti